PROGRAM XIII Sajma stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

Turisticka-bilbord

 „Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini“ će biti održan u subotu 22. oktobra 2022. godine u Somboru u ulici Kralja Petra I.

Manifestaciju će u 11 časova svečano otvoriti gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Stanislava Malić-Gostović i Zdenka Mitić, predstavnica lokalnih udruženja i aktivistkinja.

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini je tradicionalna manifestacija Zavoda za ravnopravnost polova koja se svake godine održava u drugom gradu Vojvodine a povodom obeležavanja 15. oktobra – Međunarodnog dana seoskih žena, kada zemlje širom sveta različitim aktivnostima ukazuju na poseban doprinos žena na selu, na njihovu ključnu ulogu u unapređenju poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenju kvaliteta hrane i eliminisanju siromaštva na selu. Ove godine dan se obeležava pod sloganom „Seoske žene se uzdižu i traže osnovna prava na održivi razvoj“.


Grad Sombor je domaćin trinaeste po redu manifestacije koja će ove godine okupiti preko 180 udruženja žena sa sela sa teritorije cele Vojvodine. Posetioci će imati priliku da vide proizvode iz domaće radinosti, pre svega rukotvorine, vez, tkanice, suvenire, ali i da probaju tradicionalnu vojvođansku hranu pripremljenu po starinskim receptima.

Manifestacija ima za cilj da promoviše žene iz ruralnih područja Vojvodine, njihovo stvaralaštvo, potencijale i preduzetnički duh, ali i društveni aktivizam kada je u pitanju razvoj i promocija svojih lokalnih zajednica.  U tom kontekstu, 8 udruženja žena iz sedam upravnih okruga Vojvodine predstaviće u Svečanoj sali Gradske kuće svoje primere dobre prakse i rezultate koje su postigle u okviru svojih aktivnosti.

Manifestacija je prilika da se posetioci, ali i predstavnici institucija, stručna javnost i mediji upoznaju sa bogatim stvaralaštvom i aktivizmom seoskih žena koje mogu biti značajan resurs za razvoj poljoprivrede, turizma ali i lokalnih zajednica uopšte. 

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i traje od 10 do 15 časova. 

Događaj se održava u organizaciji grada Sombora i Turističke organizacije Sombora pod pokroviteljstvom Zavoda za ravnopravnost polova i Pokrajinske vlade.

P  R  O  G  R  A  M

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

SOMBOR, 22. oktobar 2022.

(Pešačka zona, ulica Kralja Petra I, 10-15 časova)

10.00-15.00  Dnevni program manifestacije Izložba stvaralaštva ženskih udruženja u Vojvodini
11.00-11.30  Svečano otvaranje i uvodno obraćanje:
Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora
Stanislava Malić-Gostović, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova
Zdenka Mitić, predstavnica lokalnih udruženja i aktivistkinja
11.30 – 14.00Muzički program na centralnoj bini
12:00 – 13.30Prezentacije primera dobre prakse udruženja žena iz Vojvodine (Svečana sala Gradske kuće – Trg sv. Đorđa 1)
14.00 – 15.00Nagradna igra
15:00Zatvaranje Sajma – obraćanje voditeljke programa
ПретходниPRVENSTVO SRBIJE ZA KADETE I JUNIORE
СледећиPromocija sporta u školi

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.