PROJEKAT CINEMA

cinema_projekat_sombor

PODRŠKA KREATIVNIM INDUSTRIJAMA GRADA SOMBORA

Grad Sombor sa projektnim partnerima iz zemalja Dunavskog sliva učestvuje u realizaciji  projekta „CREATIVE INDUSTRIES FOR NEW URBAN ECONOMIES IN THE DANUBE REGION – CINEMA“ („Uloga kreativnih industrija u novoj urbanoj privredi u Dunavskom regionu“, akronim CINEMA).

Projektni konzorcijum čini 22 partnera i to lokalnih samouprava, privrednih komora, organizacija civilnog sektora i obrazovnih institucija iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Slovačke, Srbije, Rumunije, Bugarske i Moldavije.

Iz Srbije zastupljeni su Grad Sombor i Regionalna razvojna agencija Bačka kao punopravni partneri i Grad Novi Sad kao pridruženi partner.

U sklopu projekta CINEMA planira se osnivanje jednog centra za kreativne industrije sa sedištem u Somboru, dok će drugi projektni partneri otvoriti kreativne centre u svojim zemljama.

cinema_projekat_sombor

Projekat CINEMA će podići kapacitete svih uključenih strana, sa ciljem da se u celini podignu lokalni kapaciteti za inovacije u kreativnim industrijama. Ovo će biti postignuto kroz tzv. „pilot lokacije“, od kojih se jedna nalazi u centru Sombora.

Kao jedan vid podrške kreativnim industrijama, Grad Sombor je uspostavio online biblioteku sa finansijskim i pravnim informacijama koje mogu biti od koristi kreativnim industrijama, kao i sa informacijama o edukacijama i treninzima. Biblioteka se nalazi na linku i slobodna je za korišćenje.

ПретходниŠIKARČANI U NEDELJU ORGANIZUJU PROTEST PROTIV MIGRANATA
Следећи„APATINTRANS“ ZA 65.000 EVRA POSTAO VEĆINSKI VLASNIK „SEVERTRANSA“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.