PROJEKAT CINEMA

cinema_projekat_sombor

PODRŠKA KREATIVNIM INDUSTRIJAMA GRADA SOMBORA

Grad Sombor sa projektnim partnerima iz zemalja Dunavskog sliva učestvuje u realizaciji  projekta „CREATIVE INDUSTRIES FOR NEW URBAN ECONOMIES IN THE DANUBE REGION – CINEMA“ („Uloga kreativnih industrija u novoj urbanoj privredi u Dunavskom regionu“, akronim CINEMA).

Projektni konzorcijum čini 22 partnera i to lokalnih samouprava, privrednih komora, organizacija civilnog sektora i obrazovnih institucija iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Slovačke, Srbije, Rumunije, Bugarske i Moldavije.

Iz Srbije zastupljeni su Grad Sombor i Regionalna razvojna agencija Bačka kao punopravni partneri i Grad Novi Sad kao pridruženi partner.

U sklopu projekta CINEMA planira se osnivanje jednog centra za kreativne industrije sa sedištem u Somboru, dok će drugi projektni partneri otvoriti kreativne centre u svojim zemljama.

cinema_projekat_sombor

Projekat CINEMA će podići kapacitete svih uključenih strana, sa ciljem da se u celini podignu lokalni kapaciteti za inovacije u kreativnim industrijama. Ovo će biti postignuto kroz tzv. „pilot lokacije“, od kojih se jedna nalazi u centru Sombora.

Kao jedan vid podrške kreativnim industrijama, Grad Sombor je uspostavio online biblioteku sa finansijskim i pravnim informacijama koje mogu biti od koristi kreativnim industrijama, kao i sa informacijama o edukacijama i treninzima. Biblioteka se nalazi na linku i slobodna je za korišćenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.