PROMOCIJA KNJIGE EMIRA KUSTURICE U SOMBORU

Izdavačka kuća „Vukotić media“ i Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor, uz podršku Gradske uprave Grada Sombora, organizuju promociju knjige „Šta mi ovo treba“, čiji je autor Emir Kusturica. Promocija će biti održana u petak, 16. novembra 2018. godine od 19 sati, u svečanoj sali Skupštine grada Sombora (zgrada Županije).

Najpriznatiji i najnagrađivaniji srpski stvaralac u poslednjih nekoliko decenija, Emir Kusturica, objavio je knjigu pod naslovom “Šta mi ovo treba”, u izdanju “Vukotić media”. To je treća knjiga slavnog režisera. Satkana je od dnevničkih zapisa u poslednjih dvadeset pet godina, od rata u Bosni i Hercegovini, pa do današnjih zbivanja u zemlji i svetu.

“Zapisi u ovoj knjizi nemaju namjeru da odgovore na pitanja, niti da razriješe velike dileme. Sve je tu nastalo iz potrebe da svjedočim o vremenu u kojem živim i ostavim trag onima koji će u budućnosti provjeriti da li je sve ovo trebalo”, piše Kusturica u uvodu knjige. U zapisima su dramatične epizode oko snimanja filma “Underground”, polemike sa sarajevskim javnim ličnostima, svađe i mirenja sa Abdulahom Sidranom, razlozi zašto ne može biti muslimanski izdajnik ako nije musliman, zašto nije ni Bošnjak, zašto je srastao sa srpskom kulturom i hrišćanstvom, zašto voli Republiku Srpsku i Rusiju, zašto Srbiji ne daju da bude i Istok i Zapad.

U knjizi su i polemike i odgovori na napade raznih francuskih levičarskih filozofa, prezir prema fejsbukovim “septičkim jamama”, uzbudljivi i iskreni razgovori sa Maradonom, ali i stavovi o svetskoj politici i globalizaciji.

Kusturica u ovoj knjizi, na 360 strana, u 80 poglavlja, svedoči o svom životu i svojim dilemama, nadama i sumnjama.

Izvor: sombornjuz.in.rs

ПретходниDANI MLADOG VINA
СледећиTL Somaraton 117. kolo

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.