PROMOCIJA NOVE ZBIRKE PESAMA BORISLAVA KOSANOVIĆA

Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor Vas poziva na promociju nove zbirke pesama „Pesnici umiru mladi“, autora Borislava Kosanovića, koja će se održati u likovnoj galeriji u Stanišiću, u četvrtak, 20. septembra, sa početkom u 19 časova. Pored autora o knjizi će govoriti i recezent prof.filozofije Jelena Vukelić.

– Sam naslov zbirke „Pesnici umiru mladi“ nagoveštava čitaocu da će se ovde susresti s´ pesmama koje obiluju „teškim“ emocijama. Njima Kosanović uspešno dočarava stanje duha čoveka koji voli, ali koji zbog te ljubavi često i pati. U svim njegovim pesmama misli su natopljene osećanjima kojima ispisuje rečenice, te gradi stihove koji opevaju veliku unutrašnju dramu i odišu jakim senzibilitetom – napisala je u predgovoru zbirke recezent prof.filozofije Jelena Vukelić. Zbirku pesama objavila je ove godine Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ Sombor.

Borislav Kosanović, rođen 13.04.1982. godine u Somboru. Pesnik i pisac, član I.K. „Arte” iz Beograda. Pored „Pesnici umiru mladi”, objavio još dve zbirke poezije „Kada se snovi sruše” i „Četiri nijanse ljubavi” (Arte 2014, Arte 2015), roman „Pod sjenkom bukove šume” (Arte 2016) i romansiranu biografiju glumca Lazara Rokvuda „Povratak” (Arte 2017). Objavljivan u više zbornika i antologija savremene poezije, učesnik više međunarodnih kolonija i festivala u zemlji i regionu. Radio u produkcijskom timu filma „Povratak“, reditelja Predraga Jakšića. Dobitnik nagrada Arte kuće za pesnika godine 2014.i 2015. godine, a roman „Pod sjenkom bukove šume”, nagrađen je nagradom „Roman godine” Arte kuće za 2016. Sa porodicom živi i radi u Kljajićevu.

Izvor: kcsombor.org.rs

ПретходниHOROR NA NJIVI Puškom ubio čoveka koga je zatekao u krađi
СледећиAutorsko vođenje kroz izložbu Anastazije David

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.