Promocija zbirke pesama: Sedi, uješće te kamen

Gorica-Radmilovic

Pozivamo vas na promociju zbirke pesama Sedi, uješće te kamen Gorice Radmilović, u petak, 7. aprila 2023. godine, u 18.00 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“. 

Na promociji zbirke, uz autorku, govoriće dr Dragana V. Todoreskov, književna kritičarka, Jasmina Topić, pesnikinja i Ivana V. Jovanović, glumica.

Gorica Radmilović (Sombor, 1992). Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na odseku za srpsku književnost i jezik. Na istom fakultetu odbranila je master rad – „Politika i književnost – Embahade Miloša Crnjanskog” (2017). Trenutno je zaposlena kao stručni saradnik na Leksikonu pisaca srpske književnosti u Matici srpskoj. Dokotorand je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.


Objavila zbirke poezije Striži masku, konak nemaš, Sremski Karlovci 2017; Sedi, uješće te kamen, Pančevo 2022. Priredila: Ulog uma čelovečeskoga (1808) (sa Milenom Zorić), Novi Sad 2019; Jovan Ljuštanović, Pozorište kroz zečje uši, Novi Sad 2021;  Jasmina Topić, Sada smo na ostrvima, Novi Sad 2022. Dobitnica je nagrade „Stražilovo” (2017).

Prevodima, poezijom, naučnim radovima i prikazima zastupljena je u časopisima: Letopis Matice srpskeZbornik Matice srpske za književnost i jezikNoemaSRPBeleškeDetinjstvoPoveljaKvartal, KULT, Novi polis i Poenta.

ПретходниMeđunarodni turnir „Aranđelovac Open 2023“
СледећиProduženo radno vreme graničnih prelaza sa Mađarskom zbog praznika

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.