PRSKANJE KOMARACA U SOMBORU PONOVO POMERENO!

Iz Graske uprave Sombora su danas najavili da će preduzeće „Oris“ d.o.o. Sombor i „Ciklonizacija“ AD sprovesti tretman suzbijanja odraslih komaraca iz vazduha i sa zemlje u periodu od 09. do 22. avgusta 2021. godine. U dopisu stoji da će se tretmani sprovoditi na teritoriji grada Sombora i pripadajućih prigradskih naselja u danima sa povoljnom meteorološkom situacijom.

Tretman iz vazduha će se sprovoditi preparatom na bazi aktivne materije lambda-cihalotrin, dok je preparat kojim se vrši tretman sa zemlje na bazi aktivne materije deltametrin. Upozoravaju se pčelari da su preparati štetni za pčele, te da košnice zatvore ili udalje najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.

Mape sa lokacijama na kojima se vrši tretman nalaze se na Fejsbuk i internet stranici preduzeća „Oris“ d.o.o. Sombor, gde se mogu pratiti najave i precizni termini radova. Dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 025/ 515 50 55.

Ovo je treći put u nepunih mesec dana da iz somborske Lokalne samouprave najavljuju tretiranje komaraca, ali i pored najava, prskanje do sada nije obavljeno. Nadležni su najpre prskanje komaraca najavili 07. jula kada je saopšteno da će taj posao biti urađen u periodu od 12. do 15. jula. Potom je 22. jula usledila najava da će tretiranje biti obavljeno od 26. jula do 8. avgsuta, ali se po svemu sudeći ni to neće desiti.

Razlozi za ova dva odlaganja tretiranja komaraca nisu navedeni, a svedoci smo da je u pomenutim periodima bilo dana kada su vremenski uslovi dozvoljavali da se taj posao obavi.

U svakom slučaju, već neko vreme Somborci muku muče sa komarcima, pa u večernjim satima kada je najprijatnije za boravak napolju, to u našem gradu nije moguće bez „Autana“ i sličnih sredstava, mada poslednjih dana ni to ne pomaže mnogo.

ПретходниSugrađanin nestao pre više od nedelju dana
СледећиOSUDA VANDALIZMA NAD SPOMENIKOM POGINULIM BORCIMA RATOVA DEVEDESETIH

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.