PRVA BEBA ROĐENA U 2019. godini

Dečak Aleksej Selar je prva beba rođena 2019. godine u porodilištu Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru. Aleksej je napredna beba, težak je 3,400 kilograma i dugačak 50 centimetara, a rođen je 1. januara u 10 časova i 5 minuta. Dežurni lekar je bio specijalista ginekologije i akušerstva dr Aleksandar Terzić, šef Akušerskog odeljenja.

Gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović je Bezdanki Maji Rajnhart, majci malog Alekseja uručila je poklon čestitku u iznosu od 100.000,00 dinara.

Prvu bebu u 2019. godini darovao je i Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Sombora, bebi-sedištem za auto, koje su roditeljima malog Alekseja ispred Saveta uručili Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice grada Sombora i predsednik Saveta i Milan Glumac, načelnik Odeljenja za saobraćaj Policijske uprave Sombor i član Saveta za bezbednost saobraćaja.

Akcija podele bebi-sedišta za auto nastavlja se i dalje u 2019. godini.

Danas je auto sedište uručeno i drugorođenoj bebi sa teritorije grada Sombora, a to je dečak Jovan Vukadinović iz Sombora, koji je svoju majku Mariju obradovao, takođe, 1. januara u 21.15 časova.

Izvor: sombornjuz.in.rs

ПретходниZBOGOM GIGO
СледећиZabrana ubijanja životinja zbog krzna u Srbiji!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.