PRVA BEBA ROĐENA U 2020. GODINI U SOMBORU JE DEČAK TODOR ERAKOVIĆ

Срећни родитељи малог Тодора су Нада и Огњен Ераковић

Dečak Todor Eraković je prva beba rođena 2020. godine u porodilištu Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru. Todor  je  rođen 1. januara u 19 časova, težak je 3,150 kg i dugačak 50 centimetara a srećni roditelji su Nada i Ognjen Eraković.

Porodilište je  posetila gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović  i tom prilikom sada već tradicionalno u ime grada Sombora, Nadi Eraković, majci malog Todora uručila je poklon čestitku u iznosu od 100.000,00 dinara,  poklon čestitka stigla je i od Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Sombora.

Poklon, bebi-sedište za auto, roditeljima malog Todora uručili su ispred Saveta za bezbednost saobraćaja Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice grada Sombora i predsednik Saveta i Milan Glumac, načelnik Odeljenja za saobraćaj Policijske uprave Sombor i član Saveta za bezbednost saobraćaja, a prisustvovao je i dr Dalibor Forgić član gradskog veća zadužen za oblast zdravstva i socijalne politike.

Osim Todora, auto-sedišta na poklon dobilo je još 4 bebe koje su rođene u međuvremenu, odnosno,  za prva tri dana januara 2020. godine.

Akcija podele bebi-sedišta za auto nastavlja se i dalje u 2020. godini.

Ako je suditi prema  prva  tri januarska dana u 2020. godini kada je rođeno 8 beba, ima nade da se trend opadanja nataliteta u Somboru zaustavi.

Istim povodom a na inicijativu pokrajinskog ombudsmana zdravstvene ustanove u AP Vojvodini pa i somborska bolnica odazvali su se akciji sadnje drveta za prvorođenu bebu u oboj godini. Danas je posađen divlji kesten kao simbolika rasta i razvoja deteta rođenog prvog u ovoj godini.

„Uvek je najlepše započeti novu radnu godinu posetom somborskom porodilištu i obilaskom prvorođene bebe. Ove godine za prva tri dana imamo već 8 rođenih beba i nadam se da će se taj trend i nastaviti i tokom cele godine a i ubuduće, a danas podstaknuti idejom pokrajinskog ombudsmana ovaj događaj obeležavamo i na drugi način, u smislu afirmacije kako drugačijeg demografskog trenda tako i afirmacije borbe protiv klimatskih promena zasadili smo jedno drvo kako bi afirmisali zapravo  priču o ekologiji ali na neki način i o ozelenjavanju, o novom životu i o tome da želimo da nas uvek bude i više“ istakla je gradonačelnica Golubović u svom obraćanju nakon sadnje divljeg kestena u bolničkom dvorištu.

Drvo je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović posadila uz asistenciju pokrajinskog ombudsmana, profe. Dr Zorana Pavlovića u saradnji sa direktorom ZC „Dr Radivoj Simonović“ a u okviru kampanje „Za novi život“, koju će Pokrajinski ombudsman realizovati u osam vojvođanskih gradova.

Ovom kampanjom Pokrajinski zaštitnik građana daje svoj simbolički doprinos afirmaciji univerzalnog prava deteta na očuvanje i razvoj svog identiteta, njegove ukorenjenosti u nacionalnu kulturu, kao i prava na zdravu životnu sredinu.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниDanas na trgu – 04.01.2020. SUBOTA
СледећиPOZIVAJU SE UGOSTITELJI KOJI PRUŽAJU USLUGE SMEŠTAJA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.