PRVA BEBA ROĐENA U 2020. GODINI U SOMBORU JE DEČAK TODOR ERAKOVIĆ

Srećni roditelji malog Todora su Nada i Ognjen Eraković

Dečak Todor Eraković je prva beba rođena 2020. godine u porodilištu Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru. Todor  je  rođen 1. januara u 19 časova, težak je 3,150 kg i dugačak 50 centimetara a srećni roditelji su Nada i Ognjen Eraković.

Porodilište je  posetila gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović  i tom prilikom sada već tradicionalno u ime grada Sombora, Nadi Eraković, majci malog Todora uručila je poklon čestitku u iznosu od 100.000,00 dinara,  poklon čestitka stigla je i od Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Sombora.

Poklon, bebi-sedište za auto, roditeljima malog Todora uručili su ispred Saveta za bezbednost saobraćaja Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice grada Sombora i predsednik Saveta i Milan Glumac, načelnik Odeljenja za saobraćaj Policijske uprave Sombor i član Saveta za bezbednost saobraćaja, a prisustvovao je i dr Dalibor Forgić član gradskog veća zadužen za oblast zdravstva i socijalne politike.

Osim Todora, auto-sedišta na poklon dobilo je još 4 bebe koje su rođene u međuvremenu, odnosno,  za prva tri dana januara 2020. godine.

Akcija podele bebi-sedišta za auto nastavlja se i dalje u 2020. godini.

Ako je suditi prema  prva  tri januarska dana u 2020. godini kada je rođeno 8 beba, ima nade da se trend opadanja nataliteta u Somboru zaustavi.

Istim povodom a na inicijativu pokrajinskog ombudsmana zdravstvene ustanove u AP Vojvodini pa i somborska bolnica odazvali su se akciji sadnje drveta za prvorođenu bebu u oboj godini. Danas je posađen divlji kesten kao simbolika rasta i razvoja deteta rođenog prvog u ovoj godini.

„Uvek je najlepše započeti novu radnu godinu posetom somborskom porodilištu i obilaskom prvorođene bebe. Ove godine za prva tri dana imamo već 8 rođenih beba i nadam se da će se taj trend i nastaviti i tokom cele godine a i ubuduće, a danas podstaknuti idejom pokrajinskog ombudsmana ovaj događaj obeležavamo i na drugi način, u smislu afirmacije kako drugačijeg demografskog trenda tako i afirmacije borbe protiv klimatskih promena zasadili smo jedno drvo kako bi afirmisali zapravo  priču o ekologiji ali na neki način i o ozelenjavanju, o novom životu i o tome da želimo da nas uvek bude i više“ istakla je gradonačelnica Golubović u svom obraćanju nakon sadnje divljeg kestena u bolničkom dvorištu.

Drvo je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović posadila uz asistenciju pokrajinskog ombudsmana, profe. Dr Zorana Pavlovića u saradnji sa direktorom ZC „Dr Radivoj Simonović“ a u okviru kampanje „Za novi život“, koju će Pokrajinski ombudsman realizovati u osam vojvođanskih gradova.

Ovom kampanjom Pokrajinski zaštitnik građana daje svoj simbolički doprinos afirmaciji univerzalnog prava deteta na očuvanje i razvoj svog identiteta, njegove ukorenjenosti u nacionalnu kulturu, kao i prava na zdravu životnu sredinu.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.