ПРВА БЕБА РОЂЕНА У 2020. ГОДИНИ У СОМБОРУ ЈЕ ДЕЧАК ТОДОР ЕРАКОВИЋ

Срећни родитељи малог Тодора су Нада и Огњен Ераковић

Дечак Тодор Ераковић је прва беба рођена 2020. године у породилишту Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору. Тодор  је  рођен 1. јануара у 19 часова, тежак је 3,150 кг и дугачак 50 центиметара а срећни родитељи су Нада и Огњен Ераковић.

Породилиште је  посетила градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић  и том приликом сада већ традиционално у име града Сомбора, Нади Ераковић, мајци малог Тодора уручила је поклон честитку у износу од 100.000,00 динара,  поклон честитка стигла је и од Савета за безбедност саобраћаја на путевима града Сомбора.

Поклон, беби-седиште за ауто, родитељима малог Тодора уручили су испред Савета за безбедност саобраћаја Антонио Ратковић, заменик градоначелнице града Сомбора и председник Савета и Милан Глумац, начелник Одељења за саобраћај Полицијске управе Сомбор и члан Савета за безбедност саобраћаја, а присуствовао је и др Далибор Форгић члан градског већа задужен за област здравства и социјалне политике.

Осим Тодора, ауто-седишта на поклон добило је још 4 бебе које су рођене у међувремену, односно,  за прва три дана јануара 2020. године.

Акција поделе беби-седишта за ауто наставља се и даље у 2020. години.

Ако је судити према  прва  три јануарска дана у 2020. години када је рођено 8 беба, има наде да се тренд опадања наталитета у Сомбору заустави.

Истим поводом а на иницијативу покрајинског омбудсмана здравствене установе у АП Војводини па и сомборска болница одазвали су се акцији садње дрвета за прворођену бебу у обој години. Данас је посађен дивљи кестен као симболика раста и развоја детета рођеног првог у овој години.

„Увек је најлепше започети нову радну годину посетом сомборском породилишту и обиласком прворођене бебе. Ове године за прва три дана имамо већ 8 рођених беба и надам се да ће се тај тренд и наставити и током целе године а и убудуће, а данас подстакнути идејом покрајинског омбудсмана овај догађај обележавамо и на други начин, у смислу афирмације како другачијег демографског тренда тако и афирмације борбе против климатских промена засадили смо једно дрво како би афирмисали заправо  причу о екологији али на неки начин и о озелењавању, о новом животу и о томе да желимо да нас увек буде и више“ истакла је градоначелница Голубовић у свом обраћању након садње дивљег кестена у болничком дворишту.

Дрво је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић посадила уз асистенцију покрајинског омбудсмана, профе. Др Зорана Павловића у сарадњи са директором ЗЦ „Др Радивој Симоновић“ а у оквиру кампање „За нови живот“, коју ће Покрајински омбудсман реализовати у осам војвођанских градова.

Овом кампањом Покрајински заштитник грађана даје свој симболички допринос афирмацији универзалног права детета на очување и развој свог идентитета, његове укорењености у националну културу, као и права на здраву животну средину.

Послови информисања и односа са јавношћу


ПретходниДанас на тргу – 04.01.2020. СУБОТА
СледећиПОЗИВАЈУ СЕ УГОСТИТЕЉИ КОЈИ ПРУЖАЈУ УСЛУГЕ СМЕШТАЈА

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.