Prvi rođendan emisije „Postrojavanje“

„Postrojavanje“, naša emisija o odbrani i Vojsci Srbije, slavi prvi rođendan. Od 29. oktobra prošle godine na programu Radio-televizije Vojvodine emitovano je njenih više od 30 izdanja, koja pokrivaju različite oblasti delovanja i života Vojske Srbije, autentičnim snimcima i arhivskom građom.

Sa kakvim se vojska zahtevima i izazovima suočava, šta je onima koji brane zemlju najteže i koliku odgovornost nosi nošenje uniforme, pokazuje naša emisija „Postrojavanje“.

„Kada smo se vraćali sa puta gde je tema bila medijsko praćenje predstojeće vežbe koja će biti na celoj teritoriji Srbije, rekli su nam da je nama lako, jer imamo svoju televiziju. Kada imate svoju televiziju koja vam veruje i kojoj vi verujete, sve je mnogo lakše“, kaže brigadni general Željko Petrović, komandant Prve brigade Kopnene vojske.

Svaka emisija obrađuje drugu temu, rodove vojske, bavi se položajem žena u vojsci, školovanjem, specijalnim jedinicama, prenosi anegdote, zanimljivosti, sećanja iz armije poznatih ličnosti…

„U ovih godinu dana obradili smo dosta tema i rodova. Obišli smo veliki broj vežbi i pokušali da ljude koji su na braniku otadžbine predstavimo u drugom svetlu“, kaže Bojana Lalić, autorka emisije.

Ekipa „Postrojavanja“ donosi ekskluzivne snimke o tome kako vojnici žive i rade, obučavaju se, provode slobodno vreme…

Nenad Ćaćić, glavni i odgovorni urednik Prvog programa Televizije RTV-a, ističe: „Mislim da je specifičnost emisije to što je vodi devojka, često u uniformi Vojske Srbije, i da su prilozi isključivo rađeni na terenu nešto što je pun pogodak i što je, na moju veliku radost, prihvaćeno i od strane Vojske.“

Svoj prvi rođendan, emisija „Postrojavanje“ proslavila je u Domu Vojske Srbije u Novom Sadu.

„Sjajna emisija, koju ja relativno redovno pratim. Emisija koja pokazuje veliko interesovanje za Vojsku i njen život, ali i vrhunski profesionalizam, jer nije lako u tehničkom smislu snimiti sve kadrove gde vojska najviše boravi, na terenu, prikazati vojnički život. Sve pohvale i za Radio-televiziju Vojvodine i za uredništvo emisije“, izjavio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade za RTV.

„Postrojavanje“, emisija o Vojsci Srbije nedeljom od 12 sati na Radio-televiziji Vojvodine.

Izvor: rtv.rs

ПретходниLovište „Kozara“ jedno od najatraktivnijih u Evropi
СледећиGde je „nestao“ Dunav

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.