Први рођендан емисије “Постројавање”


“Постројавање”, наша емисија о одбрани и Војсци Србије, слави први рођендан. Од 29. октобра прошле године на програму Радио-телевизије Војводине емитовано је њених више од 30 издања, која покривају различите области деловања и живота Војске Србије, аутентичним снимцима и архивском грађом.

Са каквим се војска захтевима и изазовима суочава, шта је онима који бране земљу најтеже и колику одговорност носи ношење униформе, показује наша емисија “Постројавање”.

“Када смо се враћали са пута где је тема била медијско праћење предстојеће вежбе која ће бити на целој територији Србије, рекли су нам да је нама лако, јер имамо своју телевизију. Када имате своју телевизију која вам верује и којој ви верујете, све је много лакше”, каже бригадни генерал Жељко Петровић, командант Прве бригаде Копнене војске.

Свака емисија обрађује другу тему, родове војске, бави се положајем жена у војсци, школовањем, специјалним јединицама, преноси анегдоте, занимљивости, сећања из армије познатих личности…

“У ових годину дана обрадили смо доста тема и родова. Обишли смо велики број вежби и покушали да људе који су на бранику отаџбине представимо у другом светлу”, каже Бојана Лалић, ауторка емисије.

Екипа “Постројавања” доноси ексклузивне снимке о томе како војници живе и раде, обучавају се, проводе слободно време…

Ненад Ћаћић, главни и одговорни уредник Првог програма Телевизије РТВ-а, истиче: “Мислим да је специфичност емисије то што је води девојка, често у униформи Војске Србије, и да су прилози искључиво рађени на терену нешто што је пун погодак и што је, на моју велику радост, прихваћено и од стране Војске.”

Свој први рођендан, емисија “Постројавање” прославила је у Дому Војске Србије у Новом Саду.

“Сјајна емисија, коју ја релативно редовно пратим. Емисија која показује велико интересовање за Војску и њен живот, али и врхунски професионализам, јер није лако у техничком смислу снимити све кадрове где војска највише борави, на терену, приказати војнички живот. Све похвале и за Радио-телевизију Војводине и за уредништво емисије”, изјавио је Игор Мировић, председник Покрајинске владе за РТВ.

“Постројавање”, емисија о Војсци Србије недељом од 12 сати на Радио-телевизији Војводине.

Извор: rtv.rs


ПретходниЛовиште “Козара” једно од најатрактивнијих у Европи
СледећиГде је “нестао” Дунав

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.