PU Sombor: Sankcionisano više od trećine kontrolisanih


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u lokalnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja na putu Sombor – Kula.

Prema navodima nadležnih, tokom akcije je prekontrolisano 166 vozača, od kojih je 60 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Objavljeno je da je iz saobraćaja isključeno šest vozača, četvorica koji su vozilom upravljali pod dejstvom alkohola, jedan koji je vozio bez položenog vozačkog ispita i jedan koji je upravljao sa probnom vozačkom dozvolom, vozilom veće snage od dozvoljene.

Najviše vozača, njih 28, sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, dok je za prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozilom sankcionisano 12 vozača – navodi se u zvaničnom izveštaju.

Policijska uprava Sombor apeluje na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila. Takođe, poručili su i svim ostalim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor: SoInfo.org @ savamajstor @


Prethodni„POSADI SVOJ HLAD“ – U PETAK PODELA BESPLATNIH SADNICA GRAĐANIMA SOMBORA
SledećiMUP: Hapšenja zbog tri teške krađe u okolini Sombora

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.