Puni džepovi neprijavljenih čekova vrednih preko 320.000 evra

Цариници су 16. јануара 2020. године на излазу граничног прелаза Хоргош спречили покушај кријумчарења 60 чекова турских банака, чија је укупна вредност преко два милиона турских лира, што је када се прерачуна око 38 милиона динара, или преко 323.000 евра.

Непријављена средства плаћања пронађена су код 43-годишњег турског држављанина, који је као возач аутомобила „мецедес бенц“, турских регистарских ознака, са још једним сународником, око 19:00 часова стигао на излазну контролу на Хоргошу.

Обојица путника су пријавила само лични пртљаг, рекавши да поред тога имају и по 1.000 евра код себе, што се испоставило као тачно након што је извршен детаљан преглед аутомобила.

Међутим, личним претресом су у џеповима панталона које је возач имао на себи, пронађена и 62 потписана чека, попуњена на различите новчане износе.

Путницима је враћен дозвољени износ новца од по 10.000 евра, један део у готовини, а други у чековима, док је 60 чекова, чија је укупна вредност 323.446 евра, задржано до окончања хитног прекршајног поступка.

Како се ради о великој вредности, овај случај ће бити предмет међународне истраге.

ПретходниPonuđene nekretnine PIK Kikinde i tržni centar u Somboru
СледећиNASTAVLJENA KAMPANJA POSVEĆENA BEZBEDNOSTI NAJSTARIJIH UČESNIKA U SAOBRAĆAJU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.