Puni džepovi neprijavljenih čekova vrednih preko 320.000 evra

Carinici su 16. januara 2020. godine na izlazu graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja 60 čekova turskih banaka, čija je ukupna vrednost preko dva miliona turskih lira, što je kada se preračuna oko 38 miliona dinara, ili preko 323.000 evra.

Neprijavljena sredstva plaćanja pronađena su kod 43-godišnjeg turskog državljanina, koji je kao vozač automobila „mecedes benc“, turskih registarskih oznaka, sa još jednim sunarodnikom, oko 19:00 časova stigao na izlaznu kontrolu na Horgošu.

Obojica putnika su prijavila samo lični prtljag, rekavši da pored toga imaju i po 1.000 evra kod sebe, što se ispostavilo kao tačno nakon što je izvršen detaljan pregled automobila.


Međutim, ličnim pretresom su u džepovima pantalona koje je vozač imao na sebi, pronađena i 62 potpisana čeka, popunjena na različite novčane iznose.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos novca od po 10.000 evra, jedan deo u gotovini, a drugi u čekovima, dok je 60 čekova, čija je ukupna vrednost 323.446 evra, zadržano do okončanja hitnog prekršajnog postupka.

Kako se radi o velikoj vrednosti, ovaj slučaj će biti predmet međunarodne istrage.

ПретходниPonuđene nekretnine PIK Kikinde i tržni centar u Somboru
СледећиNASTAVLJENA KAMPANJA POSVEĆENA BEZBEDNOSTI NAJSTARIJIH UČESNIKA U SAOBRAĆAJU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.