Put Kljajićevo-Telečka u lošem stanju, još nije usvojen plan rekonstrukcije

Put Kljajićevo-Telečka ne samo da je veza Telečke sa Somborom, već je ovaj putni pravac i veza Sombora sa auto-putem kod Bačke Topole. Uprkos tome put je u takvom stanju da vožnja zahteva poseban oprez kako bi se izbegla oštećenja na vozilima i saobraćajne nesreće. Udarne rupe i oštećene ivice kolovoza slika su ovog puta na skoro svih šest kilometara koliko je duga ova deonica.

“Taj put je istrošen do temelja. Proširenja nema, put je uzan, bankine su uništen”, kaže Jožef Tapai, Telečka.

“Ne samo na teritoriji Sombora već i šire ovo je najgori put. Već sto puta su ga merili kao proširivaće ga, a do sada ništa nije urađeno. Jedino ga krpe i toliko su na to asfalta potrošili da su mogli napraviti pola novog puta”, kaže Andraš Balint, Telečka.

“Jako loš put. Posle ove zime i mraza put će biti još lošiji”, kaže Jožef Ilanković, Bačka Topola.

Put Kljajićevo –telečka deo je putnog pravca koji povezuje Hrvatsku i Rumuniju, kažu meštani Telečke.

“Ovaj put spaja most od Tise sa mostom na Dunavu i može se reći da je to najkraća veza između Srbije i Hrvatske”, kaže Tapai.

Put Kljajićevo-Telečka pripada državnom putu II A reda i brigu o njemu vode „Putevi Srbije“. U tom preduzeću kažu da je rekonstrukcija puta planirana u ovoj godini. MeđutimProgram poslovanja „Puteva Srbije“ za 2021. još nije usvojen pa u ovom preduzeću nisu ni mogli da nam kažu da li će planirani radovi i biti urađeni u ovoj godini.

Predviđeno je ojačanje postojećeg površinskog sloja na celoj dužini puta tehnologijom hladne reciklaže i dodavanjem sloja asfalt betona debljine do 5 centimetara, navodi se u odgovoru Puteva Srbije.

Nakon skidanja humusa sa bankina pristupilo bi se izradi stabilizovanih bankina sa drobljenim kamenim agregatom.

Dok se čeka usvajanje plana na ovom putu radiće se redovno održavanje, odvodnjavaje i postavljanje saobraćajne signalizacije, navode u Putevima Srbije.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

ПретходниViše od 850 izbeglica u somborskom centru
СледећиPrva tužba za odštetu od NATO u ime obolelih od karcinoma

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.