Radionice čitanja za najmlađe Somborce

„Više od čitanja“, radionice namenjeni najmlađim članovima Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u Somboru održavaju se već četvrtu godinu za redom. Programi se sprovode svake srede, a sastoje se od održavanja raznovrsnih radionica, čitanja knjiga, crtanja, gledanja crtanih filmova…

Nove zanimljive priče, saznanja, igra, druženje, crtanje, ilustracije pesmama i bajki deo su bogatog programa letnjih radionica somborske dečije biblioteke. Maštoviti sadržaji privlače punu salu polaznika među kojima je i najmlađa petogodišnja Dunja Trkulja.

„Mi tu radimo svašta: učimo neke stvari koje će nam biti bitne za naš život, prvo nam čitaju pa onda radimo sve ostalo“, kaže Dunja.

Letnje radionice „Više od čitanja“ postoje već četvrtu sezonu i imaju svoje stalne polaznike.

„Dolazim ne samo da bi iskoristio vreme, već i da nešto pravim, da se igram i družim, da se čitaju knjige“, objasnio je Uroš Lukač koji već četvrtu sezonu redovno dolazi na radionice.

„Dolazim jer volim da čitam knjige i volim da radim jer sam kreativna i volim da stvaram kada mi se ukaže prilika. Svaki put kad dođemo nešto novo naučimo i to me razveseljava“, naglasila je jedanaestogodišnja Sara Radičev.

„Imam dva razloga, baš ne volim biti sa svojom sestrom a drugo volim da seckam, pravim, čitam a volim i biblioteku“, objasnio je desetogodišnji Lazar Mandić.

„Već sam se oduševila koliko ovde ima dece a ja dolazim da bi se zabavila i da bi mnoge stvari naučila“, kaže Jana Savić.

Program letnjih radionica zabavnog i edukativnog karaktera je postao tradicija biblioteke i zajednički je osmišljen je od strane bibliotekara dečijeg odeljenja.

„Na prvom mestu je nama knjiga u ruci! To je početno i završno! Deca očekuju da im se nešto pročita. Polazimo od toga da smo i sami voleli, kad smo bili mali, da nam bake, deke, mame, tate pročitaju nešto, oni tako ulaze u svet mašte, doživljavaju likove iz priče, pesme, bajke i tako ih uvodimo u svet bibliotekarstva“, objasnila je Maja Vlajnić, bibliotekarka na dečijem odeljenju biblioteke „Karlo Bijelicki“.

Druženje najmlađih sa bibliotekom ne završava letnjim radionicama. Već od početka nove školske godine, u saradnji sa predškolskom ustanovom „Vera Gucunja“ i somborskim osnovnim školama, mališanima će biti ponuđeni novi sadržaji prilogođeni kako školskom programu tako i njihovim interesovanjima.

rtv.rs

ПретходниKroz Umetnički studio Sombor prošlo oko 300 mališana
СледећиKrigla Fest Sombor

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.