Радионице читања за најмлађе Сомборце


“Више од читања”, радионице намењени најмлађим члановима Градске библиотеке “Карло Бијелицки” у Сомбору одржавају се већ четврту годину за редом. Програми се спроводе сваке среде, а састоје се од одржавања разноврсних радионица, читања књига, цртања, гледања цртаних филмова…

Нове занимљиве приче, сазнања, игра, дружење, цртање, илустрације песмама и бајки део су богатог програма летњих радионица сомборске дечије библиотеке. Маштовити садржаји привлаче пуну салу полазника међу којима је и најмлађа петогодишња Дуња Тркуља.

“Ми ту радимо свашта: учимо неке ствари које ће нам бити битне за наш живот, прво нам читају па онда радимо све остало”, каже Дуња.

Летње радионице “Више од читања” постоје већ четврту сезону и имају своје сталне полазнике.

“Долазим не само да би искористио време, већ и да нешто правим, да се играм и дружим, да се читају књиге”, објаснио је Урош Лукач који већ четврту сезону редовно долази на радионице.

“Долазим јер волим да читам књиге и волим да радим јер сам креативна и волим да стварам када ми се укаже прилика. Сваки пут кад дођемо нешто ново научимо и то ме развесељава”, нагласила је једанаестогодишња Сара Радичев.

“Имам два разлога, баш не волим бити са својом сестром а друго волим да сецкам, правим, читам а волим и библиотеку”, објаснио је десетогодишњи Лазар Мандић.

“Већ сам се одушевила колико овде има деце а ја долазим да би се забавила и да би многе ствари научила”, каже Јана Савић.

Програм летњих радионица забавног и едукативног карактера је постао традиција библиотеке и заједнички је осмишљен је од стране библиотекара дечијег одељења.

“На првом месту је нама књига у руци! То је почетно и завршно! Деца очекују да им се нешто прочита. Полазимо од тога да смо и сами волели, кад смо били мали, да нам баке, деке, маме, тате прочитају нешто, они тако улазе у свет маште, доживљавају ликове из приче, песме, бајке и тако их уводимо у свет библиотекарства”, објаснила је Маја Влајнић, библиотекарка на дечијем одељењу библиотеке “Карло Бијелицки”.

Дружење најмлађих са библиотеком не завршава летњим радионицама. Већ од почетка нове школске године, у сарадњи са предшколском установом “Вера Гуцуња” и сомборским основним школама, малишанима ће бити понуђени нови садржаји прилогођени како школском програму тако и њиховим интересовањима.

rtv.rs


ПретходниКроз Уметнички студио Сомбор прошло око 300 малишана
СледећиKrigla Fest Sombor

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.