Radnici se žale na zloupotrebe, ali nedostaju dokazi

Министар за рад Србије Зоран Ђорђевић изјавио је да добија свакодневно мејлове радника који се жале да послодавци злоупотребљавају државну помоћ, али је додао да нема материјалних доказа да се тако нешто дешава, пошто се запослени не одлучују да сведоче.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије рекао је за РТС да је у ранијем периоду било пријава радника, нарочито преко синдиката, да постоје послодавци који покушавају да добију новац од државе и та средства задрже за себе делимично или у потпуности.

“Нама је стварно потребно да имамо сарадњу с радницима који би желели да пријаве и да сведоче о томе да их је неко злоупотребио“, истиче Ђорђевић.

Указује да се у случају да нема сарадње, злоупотреба нажалост не може доказати.

Разговарало се, каже, са синдикатима, али се нико од радника није одлучио да сведочи.

“Било је пријава, добијам свакодневно мејлове, али то су пријаве које кажу да то постоји, али када одемо у ту фирму – пошто је инспекција дужна да оде у сваку фирму за коју постоји индиција да крши закон, ми немамо материјалних доказа да се тако нешто дешава“, објашњава Ђорђевић.

То је, каже, врло тешко, радици се плаше да не остану без посла.

“Ми покушавамо да их охрабримо и ту су врло битни медији да заједно са нама раде на томе“, истиче министар.

Када су у питању радници који остају без посла, Ђорђевић каже да они који су радили са уговором могу да се пријаве у Националној служби за запошљавање и имају накнаду у случају незапослености.

Извор: Танјуг

ПретходниUKLONIMO AMBROZIJU – SAČUVAJMO ZDRAVLJE
СледећиU porastu oglasi za posao koji nude mogućnost rada od kuće

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.