RADNO VREME ZA PREDSTOJEĆI VIKEND

RADNO VREME UGOSTITELJSKIH I MALOPRODAJNIH OBJEKATA ZA PREDSTOJEĆI VIKEND DO 20 ČASOVA

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 je na današnjoj sednici odlučio da radno vreme svih ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, tržnih centara, prodavnica, kao i uslužnih delatnosti, za predstojeći vikend  bude do 20 časova.

Takođe, za predstojeći vikend  do 20 časova mogu da rade frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote, objekti iz oblasti sporta i rekreacije, kao i dečije igraonice (u  igraonicama je zabranjeno organizovanje rođendana i drugih proslava).


Podsećamo da do 21.00 čas mogu da rade trgovinske i druge radnje i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda (namenjenih za ljude ili životinje) i samostalni maloprodajni objekti u kojima se trgovina, po pravilu, obavlja tako da kupac ne ulazi u objekat (trafike tj. kiosci), kao i pozorišta, bioskopi, muzeji i galerije. Van  ograničenog radnog vremena mogu da rade apoteke (uključujući i one u kojima se vrši promet robe namenjen za životinje ili poljoprivredu), benzinske  pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva, kao i ugostiteljski  objekti u kojima se priprema hrana i piće koje se dostavlja korisnicima ili u kojima se prodaju hrana i pića preko šaltera, odnosno bez ulaska kupca u sam objekat.

Grad Sombor i Štab za vanredne situacije grada Sombora još jednom apeluje se na sve građane da se ponašaju odgovorno i da vode računa o svom i zdravlju svojih najmilijih. Poštovanje preventivnih mera i dalje ostaje jedini siguran i dokazan način zaštite od koronavirusa. Nošenje maske u zatvorenim prostorima i održavanje razdaljine,  od ključnog su značaja i jedini put do očuvanja zdravlja.

Претходни“Lidl” povukao iz prodaje pastu sa previše pesticida
СледећиSmanjene zalihe krvi, poslednja davalačka akcija u utorak

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.