Radno vreme ugostiteljskih objekata za Novu godinu


UGOSTITELJSKI OBJEKTI ZA NOVU GODINU RADE DO 18 ČASOVA, PRODAVNICE I TRŽNI CENTRI DO 20 ČASOVA!

U skladu sa Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 („Sl. glasnik RS“,br.158/2020), radno vreme objekata u kojima se pružaju usluge u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića (restorani, kafići, barovi, klubovi, splavovi i sl.) ograničava se tako da ti objekti 31. decembra 2020. godine i 1. januara 2021. godine, mogu raditi od 05.00 časova do 18.00 časova, a maloprodajni objekti, tržni centri, prodavnica,kao i objekti u kojima se obavlja delatnost pružanja zanatskih usluga mogu raditi od 05.00 časova do 20.00 časova.

U ugostiteljskim objektima  nije dozvoljeno neposredno izvođenje muzike (muzika uživo), a posle 17.00 časova nije dozvoljena muzika u bilo kom obliku.

Izuzev 31. decembra i 1.januara, dosadašnje mere ostaju na snazi do 11.jaunara, što znači da će 29. i 30. decembra,  kao i od 2. do 11. Januara,  sve raditi do 20 časova.

Podsećamo da je zabranjeno organizovanje  svečanosti i proslava, što znači da ugostiteljskim objektima (kafićima, restoranima,noćnim klubovima, barovima i sl.) nije dozvoljeno organizovanje dočeka Nove godine, niti reprize, kao i bilo kakvo izvođenje „živog“ muzičko/scenskog programa. Navedeno ograničenje odnosi se i na ugostiteljske objekte koji posluju u okviru benzinskih stanica (pumpi), kao i na rad kladionica, kockarnica i drugih sličnih objekata.

Povodom najavljenih dnevnih žurki 31.decembra i 1.januara (od 12 do 18 časova)- „Doček 2021.godine“ komunalna ispekcija i komunalna milicija će obilaziti ugostiteljske objekte i kontrolisati primenu protiv epidemijskih mera odnosno mera lične zaštite od infekcije  (zabrana organizovanja svečanosti-proslava; zabranu neposrednog izvođenja muzike-muzika uživo;  ograničeno radno vreme; ograničen broj lica u prostoriji-4m2 po gostu; za jednim stolom ne može sedeti više od dva lica; obavezni razmak od dva metra između stolova; obavezna upotreba zaštitnih maski od strane zaposlenih i korisnika usluga; održavanje fizičkog distance odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra i druge propisane mere).

Podsećamo i da u slučajevima nepoštovanja mere u pogledu okupljanja ljudi suprotno propisima, komunalna milicionar,  ima ovlašćenje da odmah  izrekne  usmeno naređenje da se isprazni objekat-prostor u kome je došlo do kršenja propisanih mera odnosno da objekat  prekine sa radom.

Grad Sombor i Štab za vanredne situacije grada Sombora  još jednom najsnažnije apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima, da poštuju donete mere  i vode računa o svom i zdravlju svojih najbližih. Podsećamo da je opasnost od zaraze koronavirusom i dalje prisutna. Ukoliko naša disciplina ne bude bila na visokom nivou u narednim danima, to će se vrlo jasno odraziti brojem pregleda i hospitalizovanih osoba.

Nosite masku, ostanite zdravi i bezbedni!


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.