Radno vreme ugostiteljskih objekata za Novu godinu

UGOSTITELJSKI OBJEKTI ZA NOVU GODINU RADE DO 18 ČASOVA, PRODAVNICE I TRŽNI CENTRI DO 20 ČASOVA!

U skladu sa Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 („Sl. glasnik RS“,br.158/2020), radno vreme objekata u kojima se pružaju usluge u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića (restorani, kafići, barovi, klubovi, splavovi i sl.) ograničava se tako da ti objekti 31. decembra 2020. godine i 1. januara 2021. godine, mogu raditi od 05.00 časova do 18.00 časova, a maloprodajni objekti, tržni centri, prodavnica,kao i objekti u kojima se obavlja delatnost pružanja zanatskih usluga mogu raditi od 05.00 časova do 20.00 časova.

U ugostiteljskim objektima  nije dozvoljeno neposredno izvođenje muzike (muzika uživo), a posle 17.00 časova nije dozvoljena muzika u bilo kom obliku.

Izuzev 31. decembra i 1.januara, dosadašnje mere ostaju na snazi do 11.jaunara, što znači da će 29. i 30. decembra,  kao i od 2. do 11. Januara,  sve raditi do 20 časova.

Podsećamo da je zabranjeno organizovanje  svečanosti i proslava, što znači da ugostiteljskim objektima (kafićima, restoranima,noćnim klubovima, barovima i sl.) nije dozvoljeno organizovanje dočeka Nove godine, niti reprize, kao i bilo kakvo izvođenje „živog“ muzičko/scenskog programa. Navedeno ograničenje odnosi se i na ugostiteljske objekte koji posluju u okviru benzinskih stanica (pumpi), kao i na rad kladionica, kockarnica i drugih sličnih objekata.

Povodom najavljenih dnevnih žurki 31.decembra i 1.januara (od 12 do 18 časova)- „Doček 2021.godine“ komunalna ispekcija i komunalna milicija će obilaziti ugostiteljske objekte i kontrolisati primenu protiv epidemijskih mera odnosno mera lične zaštite od infekcije  (zabrana organizovanja svečanosti-proslava; zabranu neposrednog izvođenja muzike-muzika uživo;  ograničeno radno vreme; ograničen broj lica u prostoriji-4m2 po gostu; za jednim stolom ne može sedeti više od dva lica; obavezni razmak od dva metra između stolova; obavezna upotreba zaštitnih maski od strane zaposlenih i korisnika usluga; održavanje fizičkog distance odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra i druge propisane mere).

Podsećamo i da u slučajevima nepoštovanja mere u pogledu okupljanja ljudi suprotno propisima, komunalna milicionar,  ima ovlašćenje da odmah  izrekne  usmeno naređenje da se isprazni objekat-prostor u kome je došlo do kršenja propisanih mera odnosno da objekat  prekine sa radom.

Grad Sombor i Štab za vanredne situacije grada Sombora  još jednom najsnažnije apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima, da poštuju donete mere  i vode računa o svom i zdravlju svojih najbližih. Podsećamo da je opasnost od zaraze koronavirusom i dalje prisutna. Ukoliko naša disciplina ne bude bila na visokom nivou u narednim danima, to će se vrlo jasno odraziti brojem pregleda i hospitalizovanih osoba.

Nosite masku, ostanite zdravi i bezbedni!

ПретходниTresao se Beograd i Srbija, epicentar u Hrvatskoj
СледећиPedesetogodišnjak iz okoline Sombora osumnjičen za 28 teških krađa

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.