RADOVI U BLOKU 82 TEKU PO PLANU

Foto: PROSTOR Sombor

STAZE I PARKINZI URAĐENI, SLEDI ASFALTIRANJE KOLOVOZA

Uređenje dela bloka „82“ u Somboru (uz obilaznicu na Novoj Selenči) počelo je 20. avgusta 2018. godine i kako kažu iz JKP „Prostor“ Sombor koji obavlja poslove stručno tehničkog nadzora, radovi teku predviđenom dinamikom.

Prema projektu, radovi obuhvataju izgradnju kolovoza „P2“, „P3“, „P4“ i „C“, trotoara, biciklističkih staza, parkinga, atmosferske kanalizacije i javne rasvete. Saobraćajnica „C“ je produžetak ulice Slaviše Vajnera čiče, od Prote Mateje Nenadovića do „obilaznice“, a ukupna dužina deonice iznosi 120 metara, širine 5,5 metara. Saobraćajnica „P3“ je nastavak ulice Gruje Dedića, od ulice Prote Mateje Nenadovića do „obilaznice“, a ukupna dužina kolovoza je 130 i širina 5,5 metara. Saobraćajnica „P4“ je ustvari produžetak ulice JNA, od ulice Prote Mateje Nenadovića do „obilaznice“ i dugačka je 140 a široka 5,5 metara. Saobraćajnica „P2“ je paralelna sa ulicom Prote Mateje Nenadovića i „obilaznicom“ od „P1“ do „P4“, a dužina kolovoza je 600, dok je širina 5,5 metara. Projektom je predviđena i izgradnja novih parking mesta od betonkih raster kocki, kao i pešačkih staza širine dva metra, uz koje će biti napravljene i biciklističke staze. Ugovorena vrednost radova koje izvodi “Somborelektro” je 77.817.940,70 dinara bez PDV-a. Do sada je urađen je veći deo pešačkih i biciklističkih staza, kao i parkinga. Radovi su podrazumevali iskop, nanošenje slojeva kolovozne konstrukcije, ugradnju ivičnjaka i behaton ploča.

Pored staza i parkinga, urađeni su svi kolski prilazi, atmosferska kanalizacija i postavljeni su kandelaberi, a sledi postavljanje šaht poklopaca i slivničkih rešetki. Kako su najavili iz “Prostora”, u narednom periodu uslediće i asfaltiranje kolovoza.

Izvor: sombornjuz.in.rs


PrethodniDanas obeležavamo Svetog Jovana Krstitelja! Srbi se na Jovandan bratime i kume
SledećiSVEČANA AKADEMIJA

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.