„RAVANGRAD VAJN FEST“ – FESTIVAL VINA I HRANE


Pod pokroviteljstvom grada Sombora a u organizaciji  Turističke organizacije grada Sombora u subotu 7. decembra održan je 11. po redu „Ravangrad vajn fest“.

Blizu 100 izlagača iz Mađarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Srbije, kao i tradicionalni proizvođači iz Vojvodine, predstavili su se posetiocima – najrazličitijim domaćim proizvodima, a kako je uz dobro vino neophodna i dobra hrana, za posetioce je na istom mestu organizovan gastro-kutak sa hranom karakterističnom za ovo podneblje, koja najbolje ide uz vina. Pirotski sir i peglana kobasica, lemeški kulen, tradicionalni somborski sir, domaći kolači i peciva, sve se to moglo videti na ovogodišnjem festivalu hrane i vina u Somboru.

Tokom festivala, koji se i ove godine održao na dve lokacije, u Sokolskom domu i Mađarskoj građanskoj kasini, posetioci su mogli da uživaju i u pratećem programu,  a koji je uključio kulturno umetnički – muzički deo, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća.

Nastupili su „Zlatni zvuci”, „Romantik”, „Duo kumovi” i „Gitar atr plus”. U okviru pratećeg programa u 15 časova dr Tatjana Pivac (Prirodno-matematički fakultet Novi Sad) je održala predavanje pod nazivom „Prednosti i izazovi vinskog turizma – međunarodna perspektiva”). Nešto kasnije zainteresovani posetioci i proizvođači prisustvovali su predavanju somelijera i enologa dipl.ing.voćarstva i vinogradarstva Ljubice Radan „Degustacija velikih vina”.

11. „Ravangrad vajn fest“ je posetila i gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima, koja je i ovom prilikom ponovila da je festival vina i hrane u Somboru jedinstvena  manifestacija na području Zapadno-bačkog okruga koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca. Festival obogaćuje turističku ponudu grada i regije ali i doprinesi  širenju vinske kulture, kojoj se poslednjih godina posvećuje sve veća pažnja.

Poslovi informisanja i odnosi sa javnošću


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.