„RAVANGRAD VAJN FEST“ – FESTIVAL VINA I HRANE

Pod pokroviteljstvom grada Sombora a u organizaciji  Turističke organizacije grada Sombora u subotu 7. decembra održan je 11. po redu „Ravangrad vajn fest“.

Blizu 100 izlagača iz Mađarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Srbije, kao i tradicionalni proizvođači iz Vojvodine, predstavili su se posetiocima – najrazličitijim domaćim proizvodima, a kako je uz dobro vino neophodna i dobra hrana, za posetioce je na istom mestu organizovan gastro-kutak sa hranom karakterističnom za ovo podneblje, koja najbolje ide uz vina. Pirotski sir i peglana kobasica, lemeški kulen, tradicionalni somborski sir, domaći kolači i peciva, sve se to moglo videti na ovogodišnjem festivalu hrane i vina u Somboru.

Tokom festivala, koji se i ove godine održao na dve lokacije, u Sokolskom domu i Mađarskoj građanskoj kasini, posetioci su mogli da uživaju i u pratećem programu,  a koji je uključio kulturno umetnički – muzički deo, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća.

Nastupili su „Zlatni zvuci”, „Romantik”, „Duo kumovi” i „Gitar atr plus”. U okviru pratećeg programa u 15 časova dr Tatjana Pivac (Prirodno-matematički fakultet Novi Sad) je održala predavanje pod nazivom „Prednosti i izazovi vinskog turizma – međunarodna perspektiva”). Nešto kasnije zainteresovani posetioci i proizvođači prisustvovali su predavanju somelijera i enologa dipl.ing.voćarstva i vinogradarstva Ljubice Radan „Degustacija velikih vina”.

11. „Ravangrad vajn fest“ je posetila i gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima, koja je i ovom prilikom ponovila da je festival vina i hrane u Somboru jedinstvena  manifestacija na području Zapadno-bačkog okruga koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca. Festival obogaćuje turističku ponudu grada i regije ali i doprinesi  širenju vinske kulture, kojoj se poslednjih godina posvećuje sve veća pažnja.

Poslovi informisanja i odnosi sa javnošću

ПретходниDemant!
СледећиIzrada ukrasa za manifestaciju “Zimske čarolije”

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.