REALIZACIJA PROJEKTA „KOŠNICA“

REALIZACIJA PROJEKTA „KOŠNICA“ -RAZVOJ PREDUZETNIŠTVA ZA OSOBE SA POSEBNIM POTREBAMA

Grad Sombor u okviru Konkursa za finansiranje programa udruženja iz oblasti socijale i zdravstvene zaštite ove godine podržao je projekat „Košnica – cirkularna ekonomija kao model preduzetništva mladih“ koji realizuju Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ iz Sombora i  ŠOSO „Vuk Karadžić“.

Cilj Projekta „Košnica“ je da lokalna zajednica prepozna važnost uključivanja osoba sa posebnim potrebama u preduzetničke aktivnosti, kao i volju da se u nekom narednom periodu podrži otvaranje preduzeća u kome će oni  biti radno angažovani  i za svoj rad dobijati određeni lični dohodak.

Današnjoj radionici u okviru realizacije projekta pridružila se i član Gradskog veća za oblast dece, omladine, sporta i zdravstva Antonija Nađ Kosanović

„Grad Sombor godinama unazad kroz razne konkurse podržava nevladinu organizaciju Centar za razvoj obrazovanja Planeta, koji svojim radom i aktivnostima potvrđuje svoj kvalitet. Ovo je jedan od projekata koje Centar za razvoj obrazovanja Planeta, u saradnji sa Dnevnim boravkom pri školi Vuk Karadžić realizuje, kroz koji želi da uključe osobe sa smetnjama u razvoju u preduzetničke aktivnosti“ rekla je Nađ Kosanović.

Radmila Jokić, nastavnik izborne nastave u ŠOSO „Vuk Karadžić“, koordinator projekta „Košnica“ istakla je da rade na tome da svoje štićenike obuče sa ciljem da se jednog dana i zaposle.

„Cilkularna ekonomija kao model preduzetništva mladih koji se evo realizuje treću godinu zaredom, ali ove godine uz podršku Grada Sombora. Centar Planeta je dobio prostor u Staroj kasarni i tu je opremi oprostor za rad sa mladima, ali jedan prostor je pripremljen i za prostor Košnice. Kupljen je materijal, kupljene su šivaće mašine i mi sad polako kroz ove aktivnosti pripremamo naše mlade, obučavamo da ih jednog dana, ako se bude mogla realizovati ta naša vizija, zaposlimo u toj Košnici da oni tu rade i da ostvaruju neki lični dohodak“ rekla je Radmila Jokić, dodavši da se nada da će pored Grada Sombora i donatori pomoći ovu ideju.

„Učestvuje ukupno šest korisnika Dnevnog boravka u ovom projektu i za njih je ovo od jako velikog značaja u smislu da podstiče njihovu kreativnost, stiču nove radne navike,  dobijaju neko radno iskustvo koje oni do sada možda nisu bili u prilici da steknu i jednostavno jača njihovo samopouzdanje. Mi negde u dugoročnijem planu imamo da izdejstvujemo nova radna mesta gde bi upravo naši korisnici mogli da nađu svoje mesto pod suncem, da se osećaju korisno za ovu lokalnu zajednicu i samim tim korisni za sami sebe, da i oni mogu da privređuju svojoj porodici, starateljima, roditeljima“ poručila je Aleksandra Staničkov, vaspitač i koordinator Dnevnog boravka.

ПретходниKod kupusinačkog Dunavca izvučeno telo Somborca
СледећиPoskupelo daljinsko grejanje!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.