REALIZACIJA PROJEKTA „KOŠNICA“

REALIZACIJA PROJEKTA „KOŠNICA“ -RAZVOJ PREDUZETNIŠTVA ZA OSOBE SA POSEBNIM POTREBAMA

Grad Sombor u okviru Konkursa za finansiranje programa udruženja iz oblasti socijale i zdravstvene zaštite ove godine podržao je projekat „Košnica – cirkularna ekonomija kao model preduzetništva mladih“ koji realizuju Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ iz Sombora i  ŠOSO „Vuk Karadžić“.

Cilj Projekta „Košnica“ je da lokalna zajednica prepozna važnost uključivanja osoba sa posebnim potrebama u preduzetničke aktivnosti, kao i volju da se u nekom narednom periodu podrži otvaranje preduzeća u kome će oni  biti radno angažovani  i za svoj rad dobijati određeni lični dohodak.

Današnjoj radionici u okviru realizacije projekta pridružila se i član Gradskog veća za oblast dece, omladine, sporta i zdravstva Antonija Nađ Kosanović

„Grad Sombor godinama unazad kroz razne konkurse podržava nevladinu organizaciju Centar za razvoj obrazovanja Planeta, koji svojim radom i aktivnostima potvrđuje svoj kvalitet. Ovo je jedan od projekata koje Centar za razvoj obrazovanja Planeta, u saradnji sa Dnevnim boravkom pri školi Vuk Karadžić realizuje, kroz koji želi da uključe osobe sa smetnjama u razvoju u preduzetničke aktivnosti“ rekla je Nađ Kosanović.

Radmila Jokić, nastavnik izborne nastave u ŠOSO „Vuk Karadžić“, koordinator projekta „Košnica“ istakla je da rade na tome da svoje štićenike obuče sa ciljem da se jednog dana i zaposle.

„Cilkularna ekonomija kao model preduzetništva mladih koji se evo realizuje treću godinu zaredom, ali ove godine uz podršku Grada Sombora. Centar Planeta je dobio prostor u Staroj kasarni i tu je opremi oprostor za rad sa mladima, ali jedan prostor je pripremljen i za prostor Košnice. Kupljen je materijal, kupljene su šivaće mašine i mi sad polako kroz ove aktivnosti pripremamo naše mlade, obučavamo da ih jednog dana, ako se bude mogla realizovati ta naša vizija, zaposlimo u toj Košnici da oni tu rade i da ostvaruju neki lični dohodak“ rekla je Radmila Jokić, dodavši da se nada da će pored Grada Sombora i donatori pomoći ovu ideju.

„Učestvuje ukupno šest korisnika Dnevnog boravka u ovom projektu i za njih je ovo od jako velikog značaja u smislu da podstiče njihovu kreativnost, stiču nove radne navike,  dobijaju neko radno iskustvo koje oni do sada možda nisu bili u prilici da steknu i jednostavno jača njihovo samopouzdanje. Mi negde u dugoročnijem planu imamo da izdejstvujemo nova radna mesta gde bi upravo naši korisnici mogli da nađu svoje mesto pod suncem, da se osećaju korisno za ovu lokalnu zajednicu i samim tim korisni za sami sebe, da i oni mogu da privređuju svojoj porodici, starateljima, roditeljima“ poručila je Aleksandra Staničkov, vaspitač i koordinator Dnevnog boravka.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.