Realizovan projekat „Ko poštuje cvet, poštovaće i svet“

Ko poštuje cvet, poštovaće i svet

Udruženje građana „Podunav“ organizovalo je još jednu radionicu sa decom, u sklopu projekta „Ko poštuje cvet, poštovaće i svet“. Cilj ove radionice je podizanje svesti o važnosti zdravih stilova života, očuvanja prirode te životne sredine.

-Konstantni rad sa decom na podizanju svesti o značaju očuvanja prirode i životne sredine osnovna je misija UG „Podunav“, koje je u saradnji sa KSR „Šaran“ Bački Monoštor realizovalo aktivnost male škole pecanja, pod nazivom „Štapom protiv miša“.

Učenici petog razreda OŠ „22. oktobar“ Bački Monoštor, uz vođstvo mentora Đure Ranga i Mate Forgića, imali su priliku da nauče osnovne postulate sportskog ribolova i zdravog odnosa prema prirodi.

Ova inicijativa stara je već 15 godina, zahvaljujući entuzijazmu članova KSR „Šaran“ i UG „Podunav“. Za decu je organizovan izlet biciklima u SRP „Gornje Podunavlje“, vikend naselje „Dondo“, tokom koga su pored najvažnijih pravila sportskog ribolova, deca učila i o značaju očuvanja i pravilnog odnosa prema zaštićenim prirodnim dobrima.

Kao poklon, svako dete je dobilo štap za pecanje i majicu, obezbeđene kroz podršku Grada Sombora i inicijative „Parkovi Dinarida“.

ПретходниKOMUNALNA INSPEKCIJA U SOMBORSKIM SELIMA I TOKOM OKTOBRA
СледећиSUTRA POČINJE SA RADOM ZATVORENI BAZEN! PRVA DVA DANA ULAZ BESPLATAN

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.