REGENERACIJA DUNAVA 2022

regeneracija-Dunava

Ekološko-muzički festival „Regeneracija Dunava“, koji slavi reku Dunav i prirodu našeg kraja, Specijalni Rezervat Prirode „Gornje Podunavlje“, UNESCO Rezervat biosfere „Bačko Podunavlje“ i Prekogranični rezervat biosfere „Mura-Drava-Dunav“ održan je proteklog vikenda, od četvrtka 30. juna do subote 02. jula, u Bačkom Monoštoru.  

I ove godine, posetioci su imali prilike da učestvuju u brojnim aktivnostima vezanim za prirodu, edukaciju i muziku, sa akcentom na SRP „Gornje Podunavlje“ i UNESCO Rezervatu Biosfere „Mura-Drava-Dunav“.  

Tokom dana, realizovane su projekcije filmova u sklopu Filmskog festivala „Slobodna zona“ – filmovi: „Ja sam Greta“, „Moja tata hot dog“ i „Fejt i Branko“, dok je poslednjeg dana festivala emitovan film „Bite of paradise“ u organizaciji benda „Brain Holidays“ iz Zagreba, koji je istog dana imao i nastup na festivalu. Veliku pažnju privukla je i radionica najabingi bubnjeva „Sounds of freedom“, koju je vodio umetnik poznatiji kao Dobri duh. U subotu, 02. jula, organizovan je drugi intenzifikacioni trening Dunavskih vodiča, koga su vodili Ivana Ćuruvija, Miloš Ćuruvija i Siniša Marček.

Muzički program festivala odvijao se na dve bine, sa nastupima izvođača iz Srbije, Hrvatske I Slovenije: Kalibal & Apokalipsound system, Lewangz, Barabadub sound system, Martineez selecta, Lu Frequency, Gigatron, Dub Asylum, Haris Pilton, Fusnote, Kali Fat Dub, C-Critz, Zola, Mefa SVS, Prancing D., “Sounds of freedom” – powered by Bam Bam kolektiv, Brain Holidays I Ruski lekari.

Regeneraciju je organizovalo UG “Podunav” Bački Monoštor, uz podršku Grada Sombora.

ПретходниOPŠTA BESPARICA „GASI“ KLUBOVE
СледећиMajk Ekart iz Čikaga u Somboru traga za korenima svojih predaka

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.