Regeneracija Dunava 2022

regeneracija dunava

Ekološko-muzički festival „Regeneracija Dunava“, koji slavi reku Dunav i prirodu našeg kraja, Specijalni Rezervat Prirode „Gornje Podunavlje“, UNESCO Rezervat biosfere „Bačko Podunavlje“ i Prekogranični rezervat biosfere „Mura-Drava-Dunav“ – biće organizovan u Bačkom Monoštoru, od 30. juna do 02. jula 2022. godine.

Nastao 2008. godine, kao ideja grupe entuzijasta, ovaj festival izgradio je dobro poznati imidž i sinonim je za uživanje u dobroj muzici, pozitivnoj atmosferi i prelepoj prirodi. Objedinjujući dnevne sadržaje – radionice, tribine, izložbe, projekcije… i muzički deo festivala u večernjim časovima, obogaćuje lepezu manifestacija za decu i mlade tokom letnjih meseci. Akcenat na Specijalnom Rezervatu Prirode “Gornje Podunavlje” i UNESCO Rezervatu Biosfere kroz radionice, edukacije i izložbe podiže svest posetilaca i javnosti o značaju ovih zaštićenih prirodnih dobara. Svake godine, Regeneracija nosi drugačiji pečat, pa je tako ovogodišnji festival u znaku šume.

Tokom dana, pripremili smo: projekcije filmova u sklopu Filmskog festivala „Slobodna zona“ – filmovi: „Ja sam Greta“, „Moja tata hot dog“ i „Fejt i Branko“, edukativne programe za decu na temu Dunava i Rezervata Biosfere, „Sounds of freedom“ otvorenu radionicu najabingi bubnjeva u saradnji sa Bam Bam kolektivom, izložbu stripova – saradnja sa Udruženjem ljubitelja stripova Sombor, izradu skulptura od slame…


Muzički program festivala realizovaće se na dve bine, a posetioci će imati prilike da isprate nastupe izvođača iz Srbije I regiona: Kalibal & Apokalipsound system, Lewangz, Barabadub sound system, Martineez selecta, Lu Frequency, Gigatron, Dub Asylum, Haris Pilton, Fusnote, Kali Fat Dub, C-Critz, Zola, Mefa SVS, Prancing D., “Sounds of freedom” – powered by Bam Bam kolektiv, Brain Holidays I Ruski lekari.

Festival se održava u Eko-centru u Bačkom Monoštoru, na samom obodu SRP “Gornje Podunavlje”, pa je i ove godine na raspolaganju prostor za postavljanje šatora i kampovanje, a ulaz na festival je besplatan.

Regeneraciju organizuje UG “Podunav” Bački Monoštor, uz podršku Grada Sombora.
http://skituljko.webs.com/regeneracijadunava.htm
Kontakt: Dejan Mitić 0638938128, ngopodunav@gmail.comv

ПретходниU Narodnom pozorištu Sombor dodeljena Nagrada Miloš Žutić
СледећиBački Monoštor važna stanica na ekspediciji plivanja celim tokom reke Dunav

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.