Rekonstrukcija fiskulturnih sala u somborskoj opštini

Obnova, sanacija i rekonstrukcija fiskulturnih sala u somborskoj opštini vrši se planski i kontinuirano. Radovi na školskim salama započinju popravkom krovne konstukcije osnovnoj školi u selu Telečka kraj Sombora.

Milion dinara iz opštinskog budžeta opredeljeno je za sanaciju krova sale za fizičko u OŠ „Kiš Ferenc“ u Telečkoj.

„Imamo problem sa prokišnjavanjem, tako da je potrebno da se promeni krov, tako da treba da krenemo sa radovima ovog proleća“ Zoltan Kemiveš, direktor u Osnovnoj školi „Kiš Ferenc“ u Telečkoj

Nova sala za fizičko u somborskoj Gimnaziji površine 724 kvadratna metra izgrađena je sredstvima Ministarstva privrede i opštine Sombor.

„Od januara 2018. godine. sala je na raspolaganju što učenicima, što rekreativcima i određenom broju sportskih klubova grada Sombora“ rekao Ladislav Fekete, direktor Gimnazije „Veljko Petrović“ u Somboru.

Sredstvima dobijenim na pokrajinskog konkursku, ovog proleća, biće izgrađena nova sala za fizičko u srednjoj tehničkoj školi.

„Sala za fizičko ima svoj projekat ali, analizirali smo i pokušaćemo da ga, možda malo prilagodimo tj. da nam se dozvoli da povežemo zgradu jedan sa salom za fizičko a dimenzije će biti nešto veće!“ kaže Suzana Vukićević, direktorica Srednje tehničke škole u Somboru.

Srednja medicinska i srednja tekstilna škola nemaju sale za fizičko. Zbog neposredne blizine ovih škola, Doma učenika i fakulteta, ideja za moguće rešenje postoji.

„Još od pre 15 godina, postoji idejni projekat za izgradnju kampusa koji bi obuhvatao Dom učenika, OŠ Avram Mrazović, Srednju medicinsku školu „Ružica Rip“ i Srednju školu „Svetri Sava“ i Pedagoški fakultet“ rekao je Borislav Staničkov, načelnik Školske uprave.

U seoskim osnovnim školama sa manjim brojem đaka, za nastavu fizičkog vaspitanje koristi se prostor domova kulture dok se u selima sa velikim savremenim salama, prostor racionalno koristi za sportske klubove, rekreaciju i kulturno umetnička društva.

Izvor: RTV (Ružica Parčetić)

PrethodniZanimljiva pozorišna nedelja
SledećiIzložba „Crteži za tri bronze“ od 15. januara u Somboru

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.