Rekonstrukcija fiskulturnih sala u somborskoj opštini

Обнова, санација и реконструкција фискултурних сала у сомборској општини врши се плански и континуирано. Радови на школским салама започињу поправком кровне констукције основној школи у селу Телечка крај Сомбора.

Милион динара из општинског буџета опредељено је за санацију крова сале за физичко у ОШ „Киш Ференц“ у Телечкој.

„Имамо проблем са прокишњавањем, тако да је потребно да се промени кров, тако да треба да кренемо са радовима овог пролећа“ Золтан Кемивеш, директор у Основној школи „Киш Ференц“ у Телечкој

Нова сала за физичко у сомборској Гимназији површине 724 квадратна метра изграђена је средствима Министарства привреде и општине Сомбор.

„Од јануара 2018. године. сала је на располагању што ученицима, што рекреативцима и одређеном броју спортских клубова града Сомбора“ рекао Ладислав Фекете, директор Гимназије „Вељко Петровић“ у Сомбору.

Средствима добијеним на покрајинског конкурску, овог пролећа, биће изграђена нова сала за физичко у средњој техничкој школи.

„Сала за физичко има свој пројекат али, анализирали смо и покушаћемо да га, можда мало прилагодимо тј. да нам се дозволи да повежемо зграду један са салом за физичко а димензије ће бити нешто веће!“ каже Сузана Вукићевић, директорица Средње техничке школе у Сомбору.

Средња медицинска и средња текстилна школа немају сале за физичко. Због непосредне близине ових школа, Дома ученика и факултета, идеја за могуће решење постоји.

„Још од пре 15 година, постоји идејни пројекат за изградњу кампуса који би обухватао Дом ученика, ОШ Аврам Мразовић, Средњу медицинску школу „Ружица Рип“ и Средњу школу „Светри Сава“ и Педагошки факултет“ рекао је Борислав Станичков, начелник Школске управе.

У сеоским основним школама са мањим бројем ђака, за наставу физичког васпитање користи се простор домова културе док се у селима са великим савременим салама, простор рационално користи за спортске клубове, рекреацију и културно уметничка друштва.

Извор: РТВ (Ружица Парчетић)

ПретходниZanimljiva pozorišna nedelja
СледећиIzložba „Crteži za tri bronze“ od 15. januara u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.