Rekonstrukcija pijace pri kraju

РТВ (Злата Васиљевић)

Реконструкција сомборске пијаце приводи се крају. Почело је постављање нових тезги, које су наткривене и које имају складишни део за одлагање робе. Како најављује ЈКП »Простор« постављање тезги биће завршено почетком децембра. Укупно ће их бити 175.

„Чини ми се за сада, ово што имамо прилику да видимо, да ће то бити јако лепо. Било је крање време да се нешто учини са нашом пијацом, будућу да је у центру града, у близини цркве. Заиста је жалосно изгледала. Ово што је до сада урађено лепо делује, поготово наткриверни бицикларници.Видим да и нове тезге имају свој, да кажем магацински простор и надам се да ће бити мање отпада око тезги“, каже Весна Чувардић, Сомборка којој је пијаца и даље главно место снабдевања.

Пијачни продавци кажу да још увек немају никаквих информација о томе када ће почети лицитације, али страхују да ће цене бити веће него што је то било на старој пијаци.

„Ако буду скупе, па нећемо закупити тезгу. Ако буде повољна цена, на старој пијаци плаћали смо око 40.000 динара. А сада не знамо колико ће бити почетна цена и колико ће на лицитацији те цене отићи горе“, каже Михаљ Бујак, вишедеценијски продавац на пијаци.

„Лепо се чини ово што постављају, али још не знамо како ће тезге бити расподељене. Чекамо лицитацију и сви смо напети због тога“, каже Атила Ковач, такође продавац са вишегодишњим »стажом« на сомборској пијаци.

У Јавном комуналном предузећу „Простор“ кажу да ће након што све тезге буду постављене заинтересовани закупци моћи да их разгледају, како би одабрали оне за које су заинтересовани за лицитацију. Распоред тезги биће другачији него на старој пијаци.

Колико ће коштати закуп зависиће од почетне цене, али и од тога колико су пијачни продавци спремни да плате за место које одаберу.

Извор: РТВ (Злата Васиљевић)

ПретходниPLAN VRŠENJA KOMUNALNO-POLICIJSKOG NADZORA
СледећиPriveden muškarac

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.