Rekonstrukcija porodilišta u somborskoj bolnici

U Somboru je potpisan Ugovor o finansiranju radova na rekonstrukciji porodilišta u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“, u kom se godišnje rodi više od 1.000 beba.

U Somboru je danas potpisan Ugovor o finansiranju radova na rekonstrukciji porodilišta u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“, u kom se godišnje rodi više od 1.000 beba.

Kako je objavljeno na sajtu grada, potpisivanjem tog ugovora omogućeno je Gradu Somboru da finansira rekonstrukciju somborskog porodilišta.

Grad Sombor je za rekonstrukciju izdvojio iznos od 10 miliona dinara, a preko konkursa Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku za istu namenu odobrena su sredstva u iznosu od oko 11 miliona dinara.

U okviru rekonstukcije adapiraće se postojeći prostor tako da se dobije veći broj soba sa manje kreveta, a renoviraće se i toaleti i druge prostorije, kako bi se stvorili bolji uslovi za boravak porodilja i trudnica, a takođe i za rad osoblja.

U planu je i jedna nova usluga – mogućnost da najbliži članovi porodice već prve dane života bebe provode zajedno sa majkom u porodilištu.

Ugovor su potpisali gradonacelnica Sombora Dušanka Golubović, v.d. direktora Uprave za imovinu Autonomne pokrajine Vojvodine Maja Stojilković i v.d. direktora Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Dragan Rastović.

ПретходниUhapšen osumnjičeni za više krađa u Somboru
СледећиSaobraćaj prepodne slabijeg intenziteta

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.