Rekonstrukcija puta Apatin Sombor

Извор: РТВ(Весна Милановић Симичић)

У току су радови на завршетку главне деонице пута Апатин – Сомбор. Током прошле године завршена је реконструкција дела пута од 5.200 метара од Апатина према Сомбору, а ове године пут ће бити комплетно нов. Ова деоница је од великог значаја за све грађане општине Апатин и околних места као и због тога што је то главна веза са Сомбором који регионални центар. Такође, када се заврши комплетна реконструкција убрзаће се пут и за грађане који раде између ова два града или су у транзиту.

Због радова на рехабилитацији пута Кљајићево – Телечка од сутра 13.јуна до 13.септембра на снази је обустава саобраћаја на државном путу II А реда број 106 (деоница Кљајићево – Телечка). Алтернативни путни правци су државни путеви: I Б бр. 12 (Сомбор-Бајмок-Суботица), I Б бр. 15 (Кула-Црвенка-Сивац-Кљајићево-Сомбор), II А бр.105 (Бајмок-Стара Моравица-Бачка Топола), II А бр. 106 (Телечка-Криваја-Бачки Соколац), II А бр. 108 (Бачка Топола-Кула) и II Б бр. 304 (Кљајићево-Светозар Милетић).

Деоница главног пута Апатин – Сомбор затворена је за саобраћај, а разлог је реконструкција државног пута II А реда 107. За сва возила то значи да је уведена потпуна обустава саобраћаја на овој релацији и коришћење алтернативних праваца.

Бојан Костић, гл.инжењер у ЈП Путеви Србије: “Тренутно се ради на постављању завршног слоја асфалт бетона и очекујемо да ће радови бити готови до краја месеца. Инвеститор радова је ЈП Путеви Србије и Министарство грађевинарства, а вредност 200.000.000 динара”.

За саобраћај је затворен мост на Великом Бачком каналу код Електродистрибуције у Сомбору, а алтернативни путни правац током обуставе саобраћаја је пут Сомбор – Лугово – Пригревица – Апатин.

Завршетком ове фазе комплетираће се деоница пута Апатин – Сомбор, а динамика завршетка радова зависиће од временских услова.

У саопштењу Јавног предузећа “Путеви Србије” наведено је да је планирани рок за завршетак радова 31. децембар 2023. године.

Извор: РТВ(Весна Милановић Симичић)

ПретходниZapaljena taksi vozila
СледећиPontonski most prema Apatinu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.