Rekonstrukcija puta Apatin Sombor

Izvor: RTV(Vesna Milanović Simičić)

U toku su radovi na završetku glavne deonice puta Apatin – Sombor. Tokom prošle godine završena je rekonstrukcija dela puta od 5.200 metara od Apatina prema Somboru, a ove godine put će biti kompletno nov. Ova deonica je od velikog značaja za sve građane opštine Apatin i okolnih mesta kao i zbog toga što je to glavna veza sa Somborom koji regionalni centar. Takođe, kada se završi kompletna rekonstrukcija ubrzaće se put i za građane koji rade između ova dva grada ili su u tranzitu.

Zbog radova na rehabilitaciji puta Kljajićevo – Telečka od sutra 13.juna do 13.septembra na snazi je obustava saobraćaja na državnom putu II A reda broj 106 (deonica Kljajićevo – Telečka). Alternativni putni pravci su državni putevi: I B br. 12 (Sombor-Bajmok-Subotica), I B br. 15 (Kula-Crvenka-Sivac-Kljajićevo-Sombor), II A br.105 (Bajmok-Stara Moravica-Bačka Topola), II A br. 106 (Telečka-Krivaja-Bački Sokolac), II A br. 108 (Bačka Topola-Kula) i II B br. 304 (Kljajićevo-Svetozar Miletić).


Deonica glavnog puta Apatin – Sombor zatvorena je za saobraćaj, a razlog je rekonstrukcija državnog puta II A reda 107. Za sva vozila to znači da je uvedena potpuna obustava saobraćaja na ovoj relaciji i korišćenje alternativnih pravaca.

Bojan Kostić, gl.inženjer u JP Putevi Srbije: “Trenutno se radi na postavljanju završnog sloja asfalt betona i očekujemo da će radovi biti gotovi do kraja meseca. Investitor radova je JP Putevi Srbije i Ministarstvo građevinarstva, a vrednost 200.000.000 dinara”.

Za saobraćaj je zatvoren most na Velikom Bačkom kanalu kod Elektrodistribucije u Somboru, a alternativni putni pravac tokom obustave saobraćaja je put Sombor – Lugovo – Prigrevica – Apatin.

Završetkom ove faze kompletiraće se deonica puta Apatin – Sombor, a dinamika završetka radova zavisiće od vremenskih uslova.

U saopštenju Javnog preduzeća “Putevi Srbije” navedeno je da je planirani rok za završetak radova 31. decembar 2023. godine.

Izvor: RTV(Vesna Milanović Simičić)

ПретходниZapaljena taksi vozila
СледећиPontonski most prema Apatinu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.