Revija „Filmski klasici: 55 godina Praške škole“ u Somboru

filmski-klasici

Revija „Filmski klasici – 55 godina Praške škole i Centar filma“ biće realizovana u Kulturnom centru „Laza Kostić“ Sombor od 20. do 22. maja, sa tri kultna naslova domaće kinematografije.

Ova ustanova filmski program organizuje u saradnji sa Mrežom kinoprikazivača Srbije, čiji je KC „Laza Kostić“ Sombor član od 2020. godine.

Karte od 100 dinara biće puštene u prodaju od ponedeljka 10. maja, a broj mesta u sali je ograničen zbog situacije sa pandemijom.

Mini filmsku reviju 20. maja otvara ostvarenje „Varljivo leto ’68“ (1984) nedavno preminulog reditelja Gorana Paskaljevića, prema scenariju takođe pokojnog autora Gordana Mihića.

U filmu su glumački briljirali Slavko Štimac, Danilo Bata Stojković i mnogi drugi.

Sledećeg dana na programu je čuveni film „Nešto između“ (1982) Srđana Karanovića, koji je poznat i kao TV serija, a glavne uloge u tom fatalnom ljubavnom trouglu imali su Predrag Miki Manojlović, Dragan Nikolić i američka glumica Karis Korfman.

Poslednji dan 22. maja rezervisan je za čuveni hit „Nacionalna klasa“ (1979) Gorana Markovića sa Draganom Nikolićem u glavnoj ulozi trkača vozača Flojda, o kome je pevao pesmu Dado Topić, na kompoziciju nedavno preminulog umetnika Zorana Simjanovića.

Pored Dragana Nikolića, nezaboravne uloge u „Nacionalnoj klasi“ su ostvarili Bogdan Diklić, Milivoje Mića Tomić, Aleksandar Berček, Voja Brajović, Bora Todorović, Gorica Popović.

Sve tri projekcije će biti organizovane u potpunosti uz poštovanje propisanih mera zaštite protiv pandemije kovida 19.

ПретходниSOMBORCI POKRENULI PETICIJU U VEZI MIGRANATA
СледећиNOVE TABLICE SA NAZIVIMA ULICA USKORO U SOMBORU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.