RINGIŠPIL RADIO BEZ DOZVOLE? Kako se dogodila nesreća u Kolutu kod Sombora

POSLE nesreće i pada sa polomljenog ringišpila, kada je povređeno osmoro dece iz Koluta kod Sombora, meštani ovog sela zahtevaju da policija ispita vlasnika vrteške, koji je odmah posle nezgode spravu za zabavu odvezao kući.

U celu priču se uključio i zaštitnik građana Srbije Zoran Pašalić, koji je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu saznanja iz medija, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Gradske uprave Sombora.

On je od Gradske uprave zatražio obaveštenje o svim relevantnim činjenicama i okolnostima pod kojima je došlo do povređivanja dece, a naročito da li je vlasnik luna-parka posedovao dozvolu za postavljanje ringišpila i da li je posedovao atest.

Kako „Novosti“ saznaju, vlasnik ringišpila nije tražio odobrenje za postavljanje vrteške na zemljištu iza urušene zgrade katoličke crkve, a i da jeste ne bi je dobio.

Jer, kako su nam rekli u Crkvi Svetog Mihovila u Bačkom Bregu, pod čijom je nadležnošću Crkva Svetog Ivana Krstitelja u Kolutu, njih za dozvolu niko nije pitao.

Osim policije, u istragu se uključilo i Osnovno tužilaštvo u Somboru, i uskoro se očekaje njihovo mišljenje.

Izvor: novosti.rs

ПретходниZapadnobački okrug: Obolelo 92, u bolnici 19 pacijenata
СледећиNove mere republičkog Kriznog štaba

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.