Ruska kompanija Spilit obezbedila novac za neisplaćene zarade radnika u Vranju i Somboru

Ruska kompanija „Spilit“ koja je pre mesec dana zatvorila pogone u Vranju i Somboru i na „cedilu“ ostavila 550 radnika, obezbedila je novac za neisplaćene zarade radnika, piše „Blic Biznis“.

Oko 400.000 evra, koliko su Rusi dugovali radnicima, uplaćeno je na račun u Srbiji.

Prve uplate na račune zaposlenih, navode, trebalo bi očekivati 19. juna, a svim radnicima zaostale zarade će biti isplaćene do kraja ove nedelje.

Takođe, svi zaposleni koji nisu dobili takozvanu kadrovsku dokumentaciju po prestanku radnog odnosa biće kontaktirani najkasnije danas do kraja dana.

Izvor „Blic Biznisa“ tvrdi da Rusi istovremeno rade i na obeštećenju kupaca koji su platili poručeni nameštaj od kompanije „Nefa“, nisu ga i dobili.

U toku je prijava potraživanja, a od podataka koje je potrebno dostaviti osim kontakta, imena i prezimena kupca je i broj porudžbine (MPF).

Direktor kompanije „Hollodex“ Vitalij Sergejev, koja je vlasnik „Spilita“ javno je poručio 31. maja da će sva potraživanja kupaca i zaposlenih biti obezbeđena.

Andrej Hodasevič, vlasnik „Spilita“, prethodno je izjavio da bi fabrika u Vranju u kojoj je radilo oko 300 ljudi, trebalo da nastavi proizvodnju jer su u njoj ostale sve mašine i repromaterijal. 

„Pregovaramo sa kompanijama koje bi obnovile proizvodnju. Imamo zainteresovane strane i očekujemo finaliziranje pregovora do kraja ove nedelje“, rekao je Hodasevič.

Prema podacima Agencije za privredne registre 49 odsto „Spilita“ je u vlasništvu beogradskog „Holodeksa“, a 51 odsto u vlasništvu ruskog partnera „OOO Korolj Divanov“ dok je „Holodeks“ stoprocentni vlasnik „Nefa nameštaja“.
Iza obe firme, navodi list, stoji i ruski biznismen Andrej Hodasevič, vlasnik dve velike fabrike nameštaja u Rusiji: „Mnogo mebeli“ i „Korol Divanov“.

„Spilit“ je u Vranju, 2017. godine započeo proizvodnju nameštaja, a u februaru ove godine ova ruska kompanija je otvorila novi pogon u Somboru.

U Srbiji imaju 34 prodajna salona, a celokupno poslovanje, proizvodnju i prodaju u Srbiji, ali i u Republici Srpskoj, Rusi su obustavili pre oko mesec dana.

rtv.rs

ПретходниRazgovor u romingu jeftiniji za više od 60 odsto
СледећиNastavnik iz Apatina uhapšen zbog dečje pornografije

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.