Ružić u Somboru sa predstavnicima obrazovnih institucija

ruzic
ruzic

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић састао се јуче у Сомбору са градоначелником Антониом Ратковићем, његовим стручним сарадницима, као и представницима образовних институција тог града. Током посете Сомбору, министар Ружић обишао је Основну школу „Аврам Мразовић“, као и објекте Предшколске установе „Вера Гуцуња“

Приоритет Министарства просвете биће улагања у школску инфраструктуру и образовне процесе, рекао је између осталог министар просвете Бранко Ружић,приликом посете граду Сомбору.

„Наша намера је да у договору са руководством града видимо који су то приоритети у погледу одређених инфраструктурних радова, на неким од школских објеката, и да пронађемо решење како да листу чекања за предшколце сведемо на минимум. То се већ припрема и ради са Фондацијом „Новак Ђоковић“, која је на том пројекту заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја“, рекао је Бранко Ружић,министар просвете, науке и технолошког развоја.

„Говорили смо о стању објеката у образовању, а град Сомбор има готову пројектно-техничку документацију, и у будућности ћемо наставити да радимо на унапређењу образовања у нашем граду. Полако припремамо и буџет за 2022. годину и улагања у образовање ће бити повећана у односу на претходну годину“, рекао је Антонио Ратковић, градоначелник Сомбора.

Ресорни минисар је похвалио досадашња улагања у школску инфраструктуру и најавио подршку за будуће пројекте овог града.

Извор: РТВ (Бојана Радовановић)

ПретходниVrlo korisna opcija: Znate li kako da zaključate Vajber?
СледећиŠest saobraćajnih nezgoda u Južnobačkom okrugu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.