Ružić u Somboru sa predstavnicima obrazovnih institucija

ruzic
ruzic

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sastao se juče u Somboru sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem, njegovim stručnim saradnicima, kao i predstavnicima obrazovnih institucija tog grada. Tokom posete Somboru, ministar Ružić obišao je Osnovnu školu „Avram Mrazović“, kao i objekte Predškolske ustanove „Vera Gucunja“

Prioritet Ministarstva prosvete biće ulaganja u školsku infrastrukturu i obrazovne procese, rekao je između ostalog ministar prosvete Branko Ružić,prilikom posete gradu Somboru.

„Naša namera je da u dogovoru sa rukovodstvom grada vidimo koji su to prioriteti u pogledu određenih infrastrukturnih radova, na nekim od školskih objekata, i da pronađemo rešenje kako da listu čekanja za predškolce svedemo na minimum. To se već priprema i radi sa Fondacijom „Novak Đoković“, koja je na tom projektu zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja“, rekao je Branko Ružić,ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


„Govorili smo o stanju objekata u obrazovanju, a grad Sombor ima gotovu projektno-tehničku dokumentaciju, i u budućnosti ćemo nastaviti da radimo na unapređenju obrazovanja u našem gradu. Polako pripremamo i budžet za 2022. godinu i ulaganja u obrazovanje će biti povećana u odnosu na prethodnu godinu“, rekao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Resorni minisar je pohvalio dosadašnja ulaganja u školsku infrastrukturu i najavio podršku za buduće projekte ovog grada.

Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

ПретходниVrlo korisna opcija: Znate li kako da zaključate Vajber?
СледећиŠest saobraćajnih nezgoda u Južnobačkom okrugu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.