RY X je prvo veliko ime ovogodišnjeg Terminala!

RY X terminal Sombor

„In simplicity, there’s happiness”

Ovaj svestrani producent iz Los Anđelesa, neobičan muzički talenat koji polako osvaja muzičku kartu sveta, premijerno se predstavlja publici u Srbiji nastupom na Terminal Music & Arts Festivalu.

Sarađivao je sa svetskim imenima kao što su Rihanna, Âme i Adam Freeland, a o njegovom raskošnom talentu svedoči i raspon muzičkih interesovanja: od indijskih raga i afričkog džeza do tehna i eksperimentalne elektronike.

Sa jedinstvenom misijom da opstane u svojoj umetničkoj ranjivosti, RY X muziku stvara i izvodi u nedodirljivim ambijentima kalifornijskih planina, norveških fjordova i nenaseljenih ostrva prirode. Koncerti u katedrali Notre Dame, londonskom Royal Albert Hallu i čuvenom Montreux Jazz Festivalu samo su neki od njegovih zapaženijih nastupa.

Na ovogodišnjoj evropskoj turneji, uz Berlin, Amsterdam, Pariz, Dablin, Werchter, Algés i London, Sombor se 28. juna pridružuje neobičnim festivalskim lokacijama, pružajući čari jedne vojvođanske vodene oaze.

RY X je do sada objavio dva albuma, Dawn (2016) i Unfurl (2019), dok je pesmom “Berlin” postao poznat publici širom sveta.

RY X, petak 28. jun, Kabare scena

UPLOVI U LEPŠU STVARNOST – BUDI DEO TERMINALA!

@terminalfest


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.