Sa zimskih na letnje, od aprila neophodna promena pneumatika

Ukoliko vašem vozilu ističe registracija, važno je da znate da bez obzira na to što je vanredno stanje, u obavezi ste da je produžite, saopštili su u auto moto savezu Srbije. To podrazumeva i da je potrebno da odradite tehnički pregled vozila. Kada govorimo o obavezama vozača, april je doneo i onu sa zamenom zimskih guma.

Ako još niste zamenili zimske gume letnjim vreme je da razmislite o tome. Habanje zimskih pneumatika na vrelom asfalatu i duži zaustavni put prilikom naglog kočenja mogu dovesti do opasnosti u saobraćaju.

Šare na zimskim gumama su najmanje pet milimetara dubine, moraju imati veliki broj blokova gazećeg sloja i sitnih lamela da bi dobile elastičnost na temperaturama nižim od nule.

Sa druge strane, na toplom vremenu to je kontraproduktivno jer kako se guma okreće, blokovi su pritisnuti na podlogu i gume se više zagrevaju i brže uništavaju.

Montaža guma sa balansiranjem za putnička vozila kreće se od 990 pa do 3.000 dinara za sva četiri točka.

Ako već posedujete letnje pneumatike, koje ste uskladištili prethodne jeseni, poželjno je da prekontrolišete njihovo stanje, da proverite da li su možda oštećeni i kolika je dubina šare.

Izvor: RTV (Milenko Krišan)

ПретходниObroci za zdravstvene radnike somborske bolnice
СледећиKon: Uvođenje celodnevnog policijskog časa je nužno

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.