Sajam peradarstva na novoj lokaciji

Sajam-peradarstva

Društvo odgajivača sitnih životinja Sombor 1871 objavilo je da će manifestacija ipak biti održana.

Pronađeno je rešenje za održavanje tradicionalne sajamske priredbe. Kako je objavljeno, Sajam peradarstva biće održan u hali nekadašnjeg tržnog centra KTC na Staparskom putu. Manifestacija će biti upriličena u periodu od 26. do 29. januara.

Tom prilikom, održaće se nekoliko programa. Pored 46. Međunarodnog sajma peradastva, najavljeni su i Evropska izložba balkanskih rasa, Državni šampionat sitnih životinja Republike Srbije, 3. Memorijala prim. dr Zoran Parčetić Nona, te Savezna izložba sportskih golubova pismonoša Srbije.

Podsećamo, u prethodnom periodu Društvo odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871” pokrenulo je peticiju za očuvanje Sajma peradarstva, najznačajnije manifestacije ovog tipa na Balkanu. Onlajn podršku je, za nešto više od sedam dana, pružilo više od 950 osoba. Inicijatori peticije su naveli da se Međunarodni sajam peradarstva tradicionalno, punih 50 godina, održavao poslednjeg vikenda u januaru.

– Punih pedeset godina Sombor je bio domaćin Sajma koji se od prvog dana održavao u gradskoj hali. Sada više ne može. Zaustavimo samovolju pojedinaca, podržite našu peticiju, da sačuvamo najveću manifestaciju na Balkanu – piše između ostalog u pozivu Društva odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871”.

Izvor/autor: sara.mikić @ Soinfo.org

ПретходниURUČENI UGOVORI STUDENTIMA STIPENDISTIMA
СледећиOverview Of math websites

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.