Sajam sporta u Somboru predstavio klubove i sportiste

Sajam sporta u Somboru je bio prilika za prezentaciju svih sportskih klubova u somborskoj opštini. Na jednom mestu, mladi sportisti su prezentovali sportove kojima se bave, a zainteresovani su mogli da dobiju sve informacije o aktivnostima, treninzima i upisu mladih u pojedine sportske klubove.

Sajam sporta u Somboru okupio je tridesetak sportskih klubova i oko četiri stotine mladih sportista sa ciljem da svoje klubove, prestižna pehare i medalje, a pre svega radost bavljenja sportom i zdravim načinom života podele sa posetiocima i budućim članovima sportskih klubova.

„Jako volim ovaj sport, bitno je baviti se dizanjem tegova zbog koordinacije pokreta, da budemo jaki i lepi, pravi sportisti i jednom i prvaci države“ ispričala je Tijana Pelajić iz Kluba dizača tegova „Radnički“.

„Imam dvanaest godina i bavim se karateom sedam godina. Najdraža medalja mi je sa prvenstva Vojvodine i karate mi je jako značajan za život“, objasnila je Bojana Lakićević, članica najstarijeg karate kluba u Somboru, Karate kluba „Dušan Staničkov“.

„Prvo sam trenirao plivanje, a potom sam zbog druga došao na rvanje i prosto sam se zaljubio u ovaj sport. Nastavio sam da treniram, dosta putujemo sa trenerom, on nas vodi na mnoga takmičenja a mi imamo lepe uspehe na takmičenjima“, rekao je Dimitrije Spasojević, član Rvačkog kluba Soko iz Sombora.

Sportski savez Srbije organizator je već tradicionalnog okupljanja, a domaćin sajma sporta je Sportski savez grada Sombora.

„Ova slika koju šaljemo Srbiji je predivna, imamo preko 30 klubova koji su došli da nas da se predstave, a poželeo bih svima danas da ne odustaju, da budu uporni i istrajni u svojim ciljevima, da će rezultati doći i da jednog dana postanu stvarno kao Davor Štefanek, istinski olimpijski šampioni“, naglasio je Darko Udovičić, pomoćnik ministra omladine i sporta.

„To je za Sombor jedna velika stvar, pre svega zato što deca našeg grada imaju priliku da vide sve sportove, sve medalje i osvajače zlatnih medalja sa olimpijskih i drugih takmičenja te da mogu da se jednog dana odluče za neke sportove“, istakao je Zoran Bojić, predsednik Sportskog saveza grada Sombora.

Tradicija bavljenja sportom u Somboru je duga o čemu svedoče klubovi sa stogodišnjom tradicijom poput Atletskog kluba Maraton, Kajak kluba iz Bezdana, Sportskog kluba Polet, Rvačkog kluba Radnički.

Izvor: RTV (Ružica Parčetić)

ПретходниI danas oprez zbog pljuskova, mokrih kolovoza, odrona
СледећиTim i Zverev stigli u Beograd, Đoković ih dočekao

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.