ŠARENA PALETA UKUSA REGIONA

Фестивал националних кухиња

Srednja ekonomska škola organizovala je 13. Festival nacionalnih kuhinja regiona u četvrtak, 9. maja 2019. godine.

Posetioci su imali priliku da se upoznaju i da okuse jela koja su karakteristična za region Srbije, Mađarske, Hrvatske, bunjevačka i rusinska jela. Pored ovih kuhinja, predstavljena su i jela iz Portugala, koja su nastavnici ugostiteljskog profila Srednje Ekonomske škole imali priliku da nauče kroz projekat „Znanje i iskustvo kao mahinacioni faktor“.

Ispred grada Sombora festivalu je prisustvovao gradski većnik za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač. Direktorica Srednje ekonomske škole Natalija Katanić dodelila je zahvalnice školama, ugostiteljskim objektima i kompanijama sa kojima sarađuju i koji učestvuju na Festivalu, a zahvalnice su dodeljene i učenicima koji su učestvovali na humanitarnoj akciji obaranja Ginisovog rekorda u pečenju palačinki u Vrbasu. Čast da otvori ovogodišnji, 13. Festival nacionalnih kuhinja regiona pripala je bivšem direktoru Srednje ekonomske škole Sombor Dragomiru Miljiću.

Festival nacionalnih kuhinja regiona prvi put je održan 2007. godine, a nastao je iz projekta prekogranične saradnje Srbija-Mađarska, sa ciljem da se očuvaju tradicionalna jela ovog podneblja i da se ona prilagode savremenim trendovima.

ПретходниIzložba digitalnih radova
СледећиDidaktičko-metodička izložba

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.