SAVET ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA NASTAVIO SA OPREMANJEM SAOBRAĆANE POLICIJE

Заменик градоначелнице и председник Савета за безбедност саобраћаја Антонио Ратковић уручио је данас, начелнику Полицијске управе Сомбор Саши Дмитрашиновићу, рачунарску опрему и дрога тестове за потребе Саобраћајне полиције ПУ Сомбор.

Захваљујући раду Савета за безбедност саобраћаја, Сомбор је био први град који је набавио дрога тест за потребе Саобраћајне полиције, а у овом тренутку само у седам  локалних самоуправа се користи оваква опрема, иначе сва ова опрема купљена је средствима прикупљеним од  наплате казни несавесним возачима.

„Савет за безбедност саобраћаја је и ове године наставио са опремањем Саобраћајне полиције, као што смо чинили и у претходним годинама. Нама је изузетно драго што ова средства од наплате казни несавесним возачима, која чине буџет Савета за безбедност саобраћаја, поред опремања најмлађих и најстаријих учесника у саобраћају, имамо прилику да уложимо и у опремање наше Саобраћајне полиције. Оно што нас чека у наредном периоду, а изузетно је важно, како за Полицијску управу, тако и за све грађане Сомбора, је постављање видео надзора на територији града. Очекујемо да се до краја године ова велика инвестиција комплетно заврши и да грађани Сомбора буду безбеднији као учесници у саобраћају“ истакао је заменик градоначелнице и председник Савета за безбедност саобраћаја Антонио Ратковић.

Начелник ПУ Сомбор Саша Дмитрашиновић изразио је захвалност локалној самоуправи и истакао неопходност набавке квалитетне и савремене опреме, као услов за ефикасност рада полиције, како у области сузбијања криминалитета, тако и у области опште надлежности, а посебно у раду Саобраћајне полиције.

„Захваљујући Министарству набавили смо савремену криминалистичко – техничку опрему, заменили смо возни парк, а посебно су значајне иницијативе локалних самоуправа које врше додатно опремање полиције. У области саобраћаја кроз посебне анализе уочили смо да су изузетно чести узрочници саобраћајних незгода и саобраћајних несрећа управо коришћење опојних дрога и алкохола, и у том смислу посебно је значајна ова опрема коју данас добијамо и коју ћемо користити у нашем раду како бисмо били ефикаснији, а Сомбор остао и даље миран и безбедан град“ рекао је Саша Дмитрашиновић, начелник ПУ Сомбор.

Начелник Саобраћајне полиције ПУ Сомбор Милан Глумац захвалио се Савету за безбедност саобраћаја на набавци опреме која ће сложени рад Саобраћане полиције учинити лакшим бољим и квалитетнијим.

„На овај начин ћемо успети да побољшамо опште стање безбедности саобраћаја за све учеснике. Од изузетне нам је помоћи тест за психоактивне супстанце захваљујући којем ћемо поред примена алкотестирања возача у саобраћају у посебним акцијама и редовним контролама сада моћи да извршимо тест на психоактивне супстанце. Ово су тестови последње генерације произвођача „Дрегер“ који реагују на 24 различите врсте психоактивних супстанци. Нама остаје нада да ће што мање ових тестова бити позитивних, а у том правцу апелујемо на возаче да не користе алкохол и дрогу  за време управљања возилом, а и иначе у животу“ рекао је Милан Глумац, начелник Саобраћајне полиције ПУ.

Данашњој примопредаји рачунарске опреме и дрога тестова присуствовао је и члан Градског већа задужен за комуналну област, члан Савета за безбедност саобраћаја Мирослав Ковачић.

Послови информисања и односа са јавношћу

ПретходниPLAN VRŠENJA KOMUNALNO-POLICIJSKOG NADZORA PO NASELJENIM MESTIMA ZA MESEC MART
СледећиPredstavljanje knjige

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.