Sećanje na zastavnika Medića, prvu žrtvu Nato agresije

Foto: sombor.rs

U Somboru su danas položeni venci na grob zastavnika Radovana Medića, prvu žrtvu Nato agresije na Saveznu republiku Jugoslaviju.

Cveće i neizbrisivo sećanje na čoveka koji je imao zadatak da obaveštava o naletima Nato avijacije. Niko nije očekivao da će baš zastavnik Radovan Medić biti prva žrtva agresije na našu zemlju.

Svedok događaja bio je Aleksandar Babić, potpukovnik u penziji.

„Tada je Medić baš bio dežurni pored vozila koje je nažalost pogodila nato avijacija i na licu mesta je poginuo. Ja sam imao tu nezahvalnu ulogu sutradan da odem da saopštim porodici, njegovoj supruzi, Smilji koja je takođe radila na aerodromu, sa dvoje male dece tada. To mi je bila jedna najtežih stvari koja mi je 1999. pripala na samom početku“, izjavio je Babić.

Pripadnici Prvog centra za obuku svake godine ne dozvoljavaju da se zaboravi čin agresije na našu uzemlju, kaže potpukovnik Radovan Miladinović, zamenik komandanta prvog centra za obuku.

„Tako i ove godine bez obzira na proglašeno vanredno stanje i organizaciju u jedinici u skladu sa tim. Delegacija Prvog centra na obuku položila je venac na spomen sećanje unutar kasarne i na taj način još jednom se podsetila i evocirala upsomene na period od pre dvadeset jedne godine“, saopštio je Babić.

Vence u znak sećanja na žrtve agresije položile su delegacije grada Sobmora i SUBNOR-a.

Izvor: RTV (Predrag Ćurčija)

PrethodniI Nemačka odgovorna za bombardovanje Jugoslavije, da povuče priznanje Kosova
SledećiVojska sprema 3.000 postelja za lečenje zaraženih korona virusom

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.