Sećanje na zastavnika Medića, prvu žrtvu Nato agresije

Foto: sombor.rs

У Сомбору су данас положени венци на гроб заставника Радована Медића, прву жртву Нато агресије на Савезну републику Југославију.

Цвеће и неизбрисиво сећање на човека који је имао задатак да обавештава о налетима Нато авијације. Нико није очекивао да ће баш заставник Радован Медић бити прва жртва агресије на нашу земљу.

Сведок догађаја био је Александар Бабић, потпуковник у пензији.

„Тада је Медић баш био дежурни поред возила које је нажалост погодила нато авијација и на лицу места је погинуо. Ја сам имао ту незахвалну улогу сутрадан да одем да саопштим породици, његовој супрузи, Смиљи која је такође радила на аеродрому, са двоје мале деце тада. То ми је била једна најтежих ствари која ми је 1999. припала на самом почетку“, изјавио је Бабић.

Припадници Првог центра за обуку сваке године не дозвољавају да се заборави чин агресије на нашу уземљу, каже потпуковник Радован Миладиновић, заменик команданта првог центра за обуку.

„Тако и ове године без обзира на проглашено ванредно стање и организацију у јединици у складу са тим. Делегација Првог центра на обуку положила је венац на спомен сећање унутар касарне и на тај начин још једном се подсетила и евоцирала упсомене на период од пре двадесет једне године“, саопштио је Бабић.

Венце у знак сећања на жртве агресије положиле су делегације града Собмора и СУБНОР-а.

Извор: РТВ (Предраг Ћурчија)

ПретходниI Nemačka odgovorna za bombardovanje Jugoslavije, da povuče priznanje Kosova
СледећиVojska sprema 3.000 postelja za lečenje zaraženih korona virusom

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.