SEDIŠTA I POKLONČIĆI ZA VOŽNJU NAJMLAĐIH SUGRAĐANA

Sedišta za vožnju dece biciklom koja je obezbedio Grad Sombor za svoje najmlađe sugrađane dodeljena su danas u Velikoj sali zgrade Županije.

Prisutne je pozdravila gradonačelnica Dušanka Golubović koja je istakla da s obzirom na odziv roditelja, Grad sigurno nije pogrešio kada se odlučio da ove godine dodeli sedišta za bicikle.

„Nadam se da će biti korisno za vas i za vašu decu i zadovoljstvo mi je što ovakvim jednim gestom možemo da damo svoj mali doprinos i pomognemo.  Ova sedišta finansirana su iz sredstava prikupljenih od naplate saobraćajnih kazni i smatrali smo da na najlepši i najhumaniji način treba da budu vraćena u našu zajednicu. Afirmacija biciklizma i zdravi stilovi života je isto nešto što nas je podstaklo da razmišljamo na jedan ovakav način. Jedan od ciljeva Saveta za bezbednost saobraćaja  jeste da afirmišemo bezbednije uslove za bicikliste, izgrađujemo biciklističke staze. Zato od ove godine ulazimo u jedan veliki projekat koji je podržalo i Ministarstvo za saobraćaj i infrastrukturu, da napuštene pružne pravce pretvaramo u Zelene staze. Prva takva Zelena staza gradiće se, nadamo se, već od sledeće godine, od Sombora prema Bačkom Monoštoru,  Bezdanu, Kolutu i  Bačkom Bregu i biće duga oko 25 kilometara“ istakla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i dodala:

„Afiramcija biciklizma, uslovi da provodite što više vremena sa svojom decom u prirodi, svakako je nešto što nas je podstaklo na jednu ovakvu odluku. Veliko mi je zadovoljstvo što se veliki broj vas odazvao i prepoznao ovu našu meru, te vam želim da ovo sedište koristite dugo za sada za ovu vašu decu, a nadam se da će te se odlučiti da ih bude i više.“

Preko pozicije Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora opredeljeno je 300.000,00 dinara sa pdv-om za kupovinu dečijih sedišta. 80 sedišta dodeljeno je roditeljima dece uzrasta od jedne do pet godina sa teritorije Grada Sombora koji su se prvi javili na javni poziv koji je bio raspisan na zvaničnom sajtu grada. Uz sedišta dodeljeni su i poklončići koji sadrže svetlo za bicikl, katanac i zvonce.

Načelnik Odeljenja saobraćajne policije PU Sombor Milan Glumac rekao je da su najmlađi u saobraćaju jedan od najvažnijih prioriteta  .

„ Naša deca ukoliko se prevoze u sedištima koja danas delimo, doprineće jednoj opštoj bezbednosti, nadamo se i promeni saobraćajne svesti i saobraćajne kulture, kako bi vašim primerom krenuli i svi ostali koji učestvuju u saobraćaju. Nadam se da ste zadovoljni i da će vam biti drago da budete naši promoteri bezbedne vožnje i sigurnosti u saobraćaju. Da vam bude na zdravlje, na sreću i radost i pridružujem se ovom apelu gradonačelnice da nas bude što više a mi ćemo se potruditi da iduće godine izdvojimo što više sredstava  za što više sedišta“ istakao je Milan Glumac.

Nabavka sedišta za vožnju finansirana je preko naplate kazni nesavesnim vozačima sa teritorije grada.

Grad Sombor će za sledeću godinu opredeliti još veći iznos u budžetu za opremanje biciklista i naših najmlađih učesnika u saobraćaju.

Ispred Grada dodeli sedišta su prisustvovali i zamenik gradonačelnice, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća Miroslav Kovačić.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниStruja od danas skuplja za 3,9 odsto
СледећиUltramaraton Baja – Sombor šesti put za redom

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.