СЕДИШТА И ПОКЛОНЧИЋИ ЗА ВОЖЊУ НАЈМЛАЂИХ СУГРАЂАНА


Седишта за вожњу деце бициклом која је обезбедио Град Сомбор за своје најмлађе суграђане додељена су данас у Великој сали зграде Жупаније.

Присутне је поздравила градоначелница Душанка Голубовић која је истакла да с обзиром на одзив родитеља, Град сигурно није погрешио када се одлучио да ове године додели седишта за бицикле.

„Надам се да ће бити корисно за вас и за вашу децу и задовољство ми је што оваквим једним гестом можемо да дамо свој мали допринос и помогнемо.  Ова седишта финансирана су из средстава прикупљених од наплате саобраћајних казни и сматрали смо да на најлепши и најхуманији начин треба да буду враћена у нашу заједницу. Афирмација бициклизма и здрави стилови живота је исто нешто што нас је подстакло да размишљамо на један овакав начин. Један од циљева Савета за безбедност саобраћаја  јесте да афирмишемо безбедније услове за бициклисте, изграђујемо бициклистичке стазе. Зато од ове године улазимо у један велики пројекат који је подржало и Министарство за саобраћај и инфраструктуру, да напуштене пружне правце претварамо у Зелене стазе. Прва таква Зелена стаза градиће се, надамо се, већ од следеће године, од Сомбора према Бачком Моноштору,  Бездану, Колуту и  Бачком Брегу и биће дуга око 25 километара“ истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и додала:

„Афирамција бициклизма, услови да проводите што више времена са својом децом у природи, свакако је нешто што нас је подстакло на једну овакву одлуку. Велико ми је задовољство што се велики број вас одазвао и препознао ову нашу меру, те вам желим да ово седиште користите дуго за сада за ову вашу децу, а надам се да ће те се одлучити да их буде и више.“

Преко позиције Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора опредељено је 300.000,00 динара са пдв-ом за куповину дечијих седишта. 80 седишта додељено је родитељима деце узраста од једне до пет година са територије Града Сомбора који су се први јавили на јавни позив који је био расписан на званичном сајту града. Уз седишта додељени су и поклончићи који садрже светло за бицикл, катанац и звонце.

Начелник Одељења саобраћајне полиције ПУ Сомбор Милан Глумац рекао је да су најмлађи у саобраћају један од најважнијих приоритета  .

„ Наша деца уколико се превозе у седиштима која данас делимо, допринеће једној општој безбедности, надамо се и промени саобраћајне свести и саобраћајне културе, како би вашим примером кренули и сви остали који учествују у саобраћају. Надам се да сте задовољни и да ће вам бити драго да будете наши промотери безбедне вожње и сигурности у саобраћају. Да вам буде на здравље, на срећу и радост и придружујем се овом апелу градоначелнице да нас буде што више а ми ћемо се потрудити да идуће године издвојимо што више средстава  за што више седишта“ истакао је Милан Глумац.

Набавка седишта за вожњу финансирана је преко наплате казни несавесним возачима са територије града.

Град Сомбор ће за следећу годину определити још већи износ у буџету за опремање бициклиста и наших најмлађих учесника у саобраћају.

Испред Града додели седишта су присуствовали и заменик градоначелнице, председник Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа Мирослав Ковачић.

Послови информисања и односа са јавношћу


ПретходниСтруја од данас скупља за 3,9 одсто
СледећиУлтрамаратон Баја – Сомбор шести пут за редом

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.