Seoske Sportske Igre

Seoske sportske igre

Seoske igre Sportskog saveza Srbije pokrenute su 2019. godine od strane SSS kako bi se vratili pravim vrednostima, očuvali tradiciju, seosko stanovništvo rekreiralo, promovisali sport, fer-plej i da bismo bolje upoznali našu zemlju.

Do sada su u projekat uključeni teritorijalni sportski savezi sledećih gradova i opština: Majdanpek, Petrovac na Mlavi, Zaječar, Valjevo, Kraljevo, Ub, Sombor, Velika Plana, Priboj, Vranje.

Kvalifikaciono (opštinsko) takmičenje na komeučestvuju sva sela te opštine traje jedan dan. Takmičenje po opštinama treba da počne u maju mesecu 2021. godine.

Za organizaciju je potrebno bar četiri ekipe, svaka ekipa broji 20 članova od čega je bar pet žena. Kotizacije za
takmičenje se ne naplaćuju. Takmiči se u 10 disciplina: fudbal, odbojka, šah, skok u dalj iz mesta, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje štapa, nadvlačenje konopca, narodno rvanje, poligon i obaranje ruku.

Pobednici opštinskog takmičenja plasiraju se u finale koje se održava poslednjeg vikenda avgusta, traje dva dana, a mesto finala za 2021. godinu biće naknadno saopšteno.

Pobednik finalnog takmičenja osvaja glavnu nagradu – izgradnja rukometnog terena u selu pobednika. Seoske sportske igre za grad Sombor će se održati u Kljajićevu, 30.07.2021. godine na terenima OŠ “ Nikola Tesla “ Kljajićevo sa početkom u 16:00 časova.

ПретходниDanas pretežno sunčano, veoma toplo, do 38 stepeni
СледећиMemorijal Miloš Pejović – Peja

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.