Serija udesa – semafor ne radi

udes

Dogodila se još jedna saobraćajna nesreća kod stare kasarne.

Koliko smo uspeli da saznamo na licu mesta, nije bilo ozbiljnije povređenih, pričinjena je veća materijalna šteta na jednom automobilu i manja na drugom, za koje bi se moglo reći da je ostalo u voznom stanju. Obavešteni smo da je vozač koji se dolazio sa venca Radomira Putnika praktično bez usporavanja, iako postoji jasna signalizacija za obavezno zaustavljanje, pokušao da prođe kroz raskrsnicu. Međutim, u tom prolasku zakačio je zadnji kraj putničkog automobila koji se kretao iz pravca Bezdana. 

Zabrinjava što se udes dogodio oko 21:30 kada je intezitet saobraćaja drastično smanjen. Vinovnik incidenta je policijskim vozilom odvezen je sa lica mesta.

Postavlja se pitanje, zašto semafori na ovoj izuzetno komplikovanoj raskrsnici ne rade već tri dana? Ko je sebi dao za pravo da ovo važno saobraćajno čvorište danima „reguliše” trepćućim žutim svetlom? Da li je moguće da se niko od odgovornih, koji imaju uvid u dnevne izveštaje o stanju saobraćaja u gradu, nije zainteresovao za višestruko uvećanje broja saobraćajnih incidenata u ovoj raskrsnici? Pitamo nadležne, i da li su razmislili koliko je pešaka i biciklista dovelo u opasnost gašenje redovnog režima semafora na ovoj raskrsnici? Da li je opšte neko svestan da se ovom deonicom kreće zavidan broj osnovaca i srednjoškolaca, ali i brojni roditelji sa malom decom? 

Zabrinuti vozači su nam javili da su se, od kada semafor ne radi, na ovom mestu dogodila najmanje četiri udesa. Koliko učesnicima u saobraćaju isključenje semafora predstavlja problem najbolje ilustruje slika od utorka popodne. Vozač putničkog vozilo, nakon nebezbednog uključenja u raskrsnicu sa sporednog puta, je vožnjom u rikverc uspeo da izbegne automobile na putu sa prvenstvom prolaza, koji su skoro bez obaziranja, uglavnom brzinom veće od dozvoljene, „uletali” u raskrsnicu.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da pokažu odgovornost i ovom delu pristupe sa posebnom pažnjom!

Izvor: SOinfo.org

ПретходниDobar „ulov policije“ zaplena marihuane
СледећиSOMBORSKI CRVENI KRST DANAS ORGANIZUJE NOVU AKCIJU DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.