SES o zaposlenima u Proteinci

zupanija-tise-sombor

Odložena sednica Socijalno-ekonomskog saveta održana je dva dana kasnije.

Zasedanje je upriličeno u dvorištu zgrade Saveza samostalnih sindikata Srbije, a kako se navodi u zvaničnom izveštaju, povodom rešavanja pitanja zaposlenja radnika Veterinarske ustanove „Proteinka“. Pored članova Socijalno-ekonomskog saveta, sednici su prisustvovali predstavnici sindikalne organizacije VU „Proteinka“ i vd direktora Milorad Veljović.

– Imajući u vidu želje 37 radnika, na sednici je doneto nekoliko zaključaka na osnovu kojih bi moglo da se reši pitanje njihovog zaposlenja.

Predstavnici sindikalne organizacije VU Proteinka izneće svoj predlog nadležnom Ministarstvu da se deo radnika preuzme u firme čiji je osnivač Republika, pošto je Republika osnivač i VU Proteinka.

Takođe, kod nadležnog Ministarstva će se tražiti dozvola da se devet radnika zaposli u JKP Čistoća u okviru Zoohigijene – piše u izveštaju.

Jedan od zaključaka sednice Socijalno-ekonomskog saveta je i da se radnicima Proteinke predstave i mogućnosti zapošljavanja putem mera aktivne politike zapošljavanja koju sprovodi Grad Sombor, uz nastojanje da se zaposle najkasnije do isteka prava na primanje novčane nadoknade koje imaju kod Nacionalne službe za zapošljavanje.

Izvor: Soinfo.org @ savamajstor

ПретходниStruja skuplja od septembra?
СледећиPosle 100 evra i 3 minimalca razmatra se novi paket mera

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.