Širom Srbije sneg, problemi sa strujom i u saobraćaju

sneg-zimski-uslovi-saobracaj-

Širom Srbije pada sneg, saobraćaj se otežano odvija, a ima i problema u snabdevanju strujom. Zabelelo se i u Novom Sadu, gde je sneg počeo da pada tokom noći i nastalja tokom jutra. Saobraćajnice su prohodne.

Zbog snega koji od noćas pada intezivno, u Studenici i Mlanči na rubu Golije, od noćas nema struje. Elektro-mreža je zbog težine snega na pojedinim mestima oštećena. Struje nema ni u prigradskim naseljima – Grdica, Jarčujak i Konarevo.

Prema rečima meteorologa i u nižim predelima tokom dana očekivano je formiranje snežnog pokrivača od 5 do 25 cm, a na planinama i više, uz stvaranje snežnih nanosa. Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, teretna vozila na izlazu iz zemlje na graničmom prelazi Batrovci čekaju sat i po, a na Šidu jedan sat.

Otežan saobraćaj ka selima Pešterske visoravni

Magistralni putevi ka Sjenici u Tutinu su prohodni, ali na njima ima raskvašenog snega.

Prohodni su i putevi prve kategorije u opštini Raška i ka Kopaoniku. U Sjenici i na Pešteri je palo od 25 do 40 cm snega, pa se na mnogim putnim pravcima ka selima saobraćaj odvija otežano ili je u trenutno prekidu.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujdagić naglasio je da je na terenu je sva raspoloživa mehanizacija sjeničkog Preduzeća za održavanje puteva i privatnika koji su angažovani u zimskom periodu.

Do podneva će znati celokupnu situaciju jer su, zbog veličine opštine, mnoge mašine još uvek u putu ka centrima mesnih zajednica navodi Mujdagić.

Napominje da je uvedeno i 24 -časovno dežurstvo svih nadležnih.

Prohodni su i svi putevi prvog reda u tutinskoj opštini i putevi koji vode ka mesnim zajednicama.

Predsednik opštine Salih Hot, navodi da su trenutno pod snegom samo kraci ka zaseocima, ali i da će oni biti očišćeni do kraja dana. Dodaje da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu. Visina snežnog pokrivača na teritoriji tutinske opštine kreće se od 20-40 centimetra.

Problemi sa strujom u Moravičkom okrugu

Zbog snega koji u Moravičkom okrugu pada od noćas problemi su u snadbevanju strujom. Bez napona je trenutno 200 trafostanica od toga polovina na području ivanjičke opštine.

Struje nema u planinskom delu na Javoru, Mučnju, Goliji.Tamo je visina snežnog pokrivača preko 50 centimetara.

Planinski delovi opštine Lučani i grada Čačka takođe su bez električne energije. Ekipe čačanske Elektrodistribucije koja pokriva Moravički okrug su pojačane i na terenu su , kvarovi se saniraju.

Pristup im otežava mokar i težak sneg, a dosta je otkinutih provodnika i slomljenih stubova.

ПретходниSAOBRAĆAJNA NEZGODA U SOMBORU – POGINULA ŽENSKA OSOBA
СледећиLegat Miroslava Josića Višnjića

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.