Školski red vožnje u Somboru, po planu

Прва недеља у сомборским основним школама одвија се по плану и уз строго поштовање епидемиолошких препорука, а ђаци су коначно дочекали да буду са својим вршњацима. Екипа РТВ-а посетила је ученике трећег разреда у Основној школи „Доситеј Обрадовић“, коју похађа око 700 ђака.

Шарене заштитне маске сакриле су блистав осмех ученика, који су једва дочекали да поново крену у школу. Очи им блистају због поласка у трећи разред и дружења са другарима.

Након дуге паузе од школских обавеза, Василиса и Николија радост не крију и кажу да им је прва школска недеља „пролетела“, а жеља им је су часови дужи.

„На почетку школске недеље сви смо носили једнократне заштитне маске, нисмо се одмах препознали, али сада је то много лакше. Током часа мало гласније говоримо зато што се добро не чујемо, али је најважније да смо у школи“ рекла је Василиса Пешић, ученица трећег разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Сомбору.

„Када учитељица говори морамо напрегнути уши да све боље чујемо, мало нам је чудно али се навикавамо, јер је најважније да смо коначно кренули у школу“ изјавила је Николија Станић, ученица трећег разреда.

„У ходу се сналазимо и пратимо од почетка све препоруке које смо добили и носимо маске. Родитељи су до капије са децом, а онда они даље настављају сами. Моји ђаци су већ трећи разред, већи су и свесни су да нигде не смеју да иду без маске, па ни до тоалета“ потврдила је Виолета Катона, учитељица трећег разреда.

Сва одељења су подељена у А и Б групе, а настава се одвија редовно за ученике од првог до осмог разреда, у сомборској Основној школи „Доситеј Обрадовић“.

„Ученици наше школе сви долазе на наставу сем оних чији су се родитељи изјаснили да деца похађају он лајн којих је веома мало. Сва деца редовно долазе у школу сваки дан, али у одређеним терменима и подељени у групама“ каже Меира Мрђенов, школски психолог.

Основну школу „Доситеј Обрадовић“ похађа око 700 ђака.

Настава је организована тако да се ученици приликом доласка у школу не срећу са ученицима других одељења.

Нижи разреди имају четири часа дневно, а ђаци виших по пет часова.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниNEMOJTE SE JAVLJATI na ove brojeve telefona, prevara je stigla i do Srbije!
СледећиAMSS: Povoljne vremenske prilike, dobra prohodnost

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.