Školski red vožnje u Somboru, po planu

Prva nedelja u somborskim osnovnim školama odvija se po planu i uz strogo poštovanje epidemioloških preporuka, a đaci su konačno dočekali da budu sa svojim vršnjacima. Ekipa RTV-a posetila je učenike trećeg razreda u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, koju pohađa oko 700 đaka.

Šarene zaštitne maske sakrile su blistav osmeh učenika, koji su jedva dočekali da ponovo krenu u školu. Oči im blistaju zbog polaska u treći razred i druženja sa drugarima.

Nakon duge pauze od školskih obaveza, Vasilisa i Nikolija radost ne kriju i kažu da im je prva školska nedelja „proletela“, a želja im je su časovi duži.

„Na početku školske nedelje svi smo nosili jednokratne zaštitne maske, nismo se odmah prepoznali, ali sada je to mnogo lakše. Tokom časa malo glasnije govorimo zato što se dobro ne čujemo, ali je najvažnije da smo u školi“ rekla je Vasilisa Pešić, učenica trećeg razreda OŠ „Dositej Obradović“ u Somboru.

„Kada učiteljica govori moramo napregnuti uši da sve bolje čujemo, malo nam je čudno ali se navikavamo, jer je najvažnije da smo konačno krenuli u školu“ izjavila je Nikolija Stanić, učenica trećeg razreda.

„U hodu se snalazimo i pratimo od početka sve preporuke koje smo dobili i nosimo maske. Roditelji su do kapije sa decom, a onda oni dalje nastavljaju sami. Moji đaci su već treći razred, veći su i svesni su da nigde ne smeju da idu bez maske, pa ni do toaleta“ potvrdila je Violeta Katona, učiteljica trećeg razreda.

Sva odeljenja su podeljena u A i B grupe, a nastava se odvija redovno za učenike od prvog do osmog razreda, u somborskoj Osnovnoj školi „Dositej Obradović“.

„Učenici naše škole svi dolaze na nastavu sem onih čiji su se roditelji izjasnili da deca pohađaju on lajn kojih je veoma malo. Sva deca redovno dolaze u školu svaki dan, ali u određenim termenima i podeljeni u grupama“ kaže Meira Mrđenov, školski psiholog.

Osnovnu školu „Dositej Obradović“ pohađa oko 700 đaka.

Nastava je organizovana tako da se učenici prilikom dolaska u školu ne sreću sa učenicima drugih odeljenja.

Niži razredi imaju četiri časa dnevno, a đaci viših po pet časova.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниNEMOJTE SE JAVLJATI na ove brojeve telefona, prevara je stigla i do Srbije!
СледећиAMSS: Povoljne vremenske prilike, dobra prohodnost

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.